Ünlü ton balığı markasında cıva ortaya çıktı! Marketlerden acil olarak toplatılıyor

Ünlü ton balığı markasında cıva ortaya çıktı! Marketlerden acil olarak toplatılıyor
Marketlerde satışta olan bir ton balığı markası, içerisinde yüksek seviyede cıva bulunduğu gerekçesiyle acil bir şekilde toplatılmaya başlandı. Müşterilere "kesinlikle yemeyin" uyarısında bulunan firmanın ton balıkları gurbetçi Türkler tarafından da sıklıkla tüketiliyor.

Almanya merkezli ton balığı üreticisi Interfood Lebensmittelgrosshandel GmbH, cıva tespit edilen ürünleri derhal geri çağırma kararı aldı. Türk müşterilerin de sıklıkla tercih ettiği bu markanın ton balığı, son kullanma tarihi 05.02.2024 olan 100 gramlik paketlerde bulunuyor.

Firma yetkilileri, bu ürünlerin kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini vurgularken, cıva içeren ton balığının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu. Gurbetçi Türklerin de yoğun olarak tercih ettiği bu marka ton balığın, Türkçe olarak da uyarılar yapılarak geri çağrılması kararı alındı.

294891.webp

Son yıllarda birçok gıda ürününde yaşanan benzeri skandallar, tüketiciler arasında endişe yaratıyor ve sağlık risklerine dikkat çekiyor. Bu olay da, tüketicilerin gıda ürünlerinin güvenilirliği konusunda daha fazla bilinçlenmesi gerektiğini gösteriyor.

Geri çağrılan ürünün bilgileri ise şu şekilde;

Ürün adı: BILLA GENUSSWELT TONNO A PINNE GIALLE AFFUMICATO

Ürün birimi: 100 gr

Son kullanma tarihi: 05/02/2024

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar