Akne kremlerinde yüksek dozda kanserojen tespit edildi

Akne kremlerinde yüksek dozda kanserojen tespit edildi
Birçok kişinin günlük cilt bakım rutininde kullandığı akne tedavi ürünlerinin, kanserojen madde içerdiği ortaya çıktı.

ABD merkezli bağımsız laboratuvar Valisure, yaptığı detaylı analizler sonucunda, piyasada popüler olan ve hem doktor reçetesiyle hem de reçetesiz olarak satın alınabilen akne tedavi ürünlerinde, kansere yol açabilen benzen kimyasalına rastladı.

Reuters'ın haberine göre araştırmada, dünya çapında tanınmış kozmetik firması Estee Lauder'ın Clinique serisi ve Amerika'nın önde gelen perakende zincirlerinden Target'ın kendi markası Up & Up dahil olmak üzere, birçok ünlü markanın ürünleri incelendi.

Valisure'ın bulguları, akne tedavisinde yaygın olarak kullanılan benzoil peroksit gibi maddelerin, benzen ile etkileşime girerek sağlık riskleri oluşturabileceğini gösterdi. Laboratuvar, elde ettiği şok edici sonuçların ardından ABD Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) başvuruda bulunarak, incelenen ürünlerin piyasadan derhal geri çekilmesini, benzen içeren akne ürünleriyle ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılmasını ve benzen seviyeleri için katı standartlar getirilmesini talep etti.

Estee Lauder ve Target gibi büyük markalardan henüz bir açıklama yapılmazken, Valisure'nin açıklamaları, yatırımcılar arasında endişeye yol açarak Estee Lauder hisselerinde %3'lük bir düşüşe neden oldu. Valisure ayrıca, bazı ürün ambalajlarının benzenin sızmasına izin verdiğini ve bu durumun kullanıcıların solunum yoluyla da benzen maruziyeti yaşamasına neden olduğunu belirtti.

Bu bulguların ışığında, FDA'nın konuya nasıl bir yaklaşım sergileyeceği ve akne tedavi ürünleri üzerinde ne tür düzenlemeler yapacağı merak konusu oldu. Sağlık ve güvenlik konularında tüketicilerin bilgilendirilmesi ve korunması adına, bu tür risklerin erken tespiti ve gerekli önlemlerin alınması büyük önem taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar