Ülkede tartışma konusu olan tasarı Meclis'te kabul edildi: Eşcinsel evlilik yasalaştı

Ülkede tartışma konusu olan tasarı Meclis'te kabul edildi: Eşcinsel evlilik yasalaştı
Yunanistan Parlamentosu, eşcinsel evlilikleri ve eşcinsel çiftlerin birlikte çocuk edinmesine olanak sağlayacak yasa tasarısını kabul etti.

Eşcinsel çiftlere resmi nikah ve ortak çocuk edinme imkanı tanıyan yasa tasarısı, evliliğin iki farklı cinsiyet arasında olduğunu belirten medeni kanun maddesinin değiştirilmesiyle 300 sandalyelik mecliste 176 evet oyuyla kabul edildi.

TASARI TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Yasa tasarısına ilişkin açık oylamada 76 milletvekili hayır oyu kullanırken, 2 milletvekili çekimser oy kullandı ve 46 milletvekili ise oylamaya katılmadı. İktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin tüm milletvekilleri yasaya evet oyu vermezken, tasarı parti içinde tartışmalara yol açtı.

2.jpg

Yasa tasarısına muhalefetin sol partilerde temsil edilen milletvekilleri genellikle destek verdi. Ancak bazı sol parti milletvekilleri oylamaya katılmamayı tercih etti.

YUNANİSTAN KOMÜNİST PARTİSİ DESTEK VERMEDİ

Yunanistan Komünist Partisi (KKE), evlat edinmeyi içeren hükümler nedeniyle yasa tasarısına destek vermedi.

3.jpg

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, oylamanın ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Bugün Yunanistan, Avrupa Birliği'nin (AB) evlilikte eşitlik prensibini yasalaştıran 16. ülkesi oldu. Gururluyuz çünkü oy verdiğimiz yasa tasarısı insan hakları açısından bir dönüm noktasıdır ve günümüz Yunanistan'ını yansıtmaktadır: Avrupa değerlerine bağlı, ilerici ve demokratik bir ülke" ifadelerini kullandı.

YENİ MUHALEFET LİDERİ GÜNDEMİ SALLAMIŞTI...

Geçtiğimiz yıl Yunanistan Radikal Sol Koalisyon Parti'sinin başkanı olarak seçilen Stefanos Kasselakis, özel yaşantısıyla basın medyasının gündemine oturmuştu.

7.webp

Daha önce siyaset deneyimi olmayan Kasselakis, Dünya genelinde cinsel yönelimini açıklayan ilk siyasi lider oldu.

Kasselakis'in liberal dünya görüşü, eğitimi ve ABD'deki Demokratlara yakınlığı, Yunanistan medyasında büyük yankı uyandırdı. Yeni liderin liberal duruşu, SYRIZA içindeki Avro-Marksist kesimlerden olumsuz tepkiler alırken, mesleği hemşirelik olan partneri Tyler McBeth ile birlikteliği de Yunan medyasının dikkatini çekti. Adaylığının duyurulmasının ardından Kasselakis, partneri için "Birinin büyük bir kalbi ve gerçek bir nezaketi olduğunda, onu mümkün olduğunca sevmeye çalışırsınız! Çünkü aileyi aile yapan şey sevgidir" şeklinde konuşmuştu.

6-001.jpg

Kasselakis, Yunanistan'ın cinsel yönelimini toplumla paylaşan ilk parti lideri olarak tarihe geçti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar