Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Ukrayna'nın işgalinin 30. günü ve Türkiye'nin işgaline seyirci kalmak

"Tarih tekerrürden ibarettir" diye bir deyimimiz vardır. Dünyanın neresinde çıkarsa çıksın savaş hep sivilleri ve en önce de anneleri vuruyor. Sonuçta sivil olsun asker olsun hepsinin de birer annesi yok mu? Savaşlarda hep anneler ağlıyor. Ukrayna''dan sınırlı da olsa gelen görüntüler insan olanın içini sızlatmıyor mu? Eğer bu görüntülerden içi sızlamayan bir kişi varsa insanlığından şüphe etmek lazım.

Bir hakkı teslim etmem lazım. Ukrayna/Rusya savaşını sona erdirmek için Türkiye''nin çabalarını takdirle karşılıyorum. İktidarın içerideki ekonomik yangını unutturmak veya üstünü örtmek adına dışa yöneldiği bazı yorumcular tarafından dillendirilmektedir. Sebep ne olursa olsun. İktidarın Ukrayna/Rusya savaşını durdurmak adına yaptığı diplomatik çabaları takdirle karşılıyorum. Savaş bir cinnettir. Türk Milleti olarak savaşlardan çok ızdırap çekmiş bir neslin torunlarıyız. Bizim kuşak sadece Kıbrıs çıkarması dışında bir savaş sahnesi görmedi ama bizden bir veya iki nesil öncesi Kurtuluş Savaşını, 2. Dünya Savaşını yaşamış nesillerdir. Onların savaş anılarını dinleyerek büyüdük. Tüm bunları düşündüğüm zaman İktidar''ın Ukrayna''nın işgalini sonlandırma çabalarını bir daha takdirle karşıladığımı ifade etmek istiyorum.

Geçelim.

Türkiye''nin savaşsız işgali ne demek?

Evet. Türkiye bu iktidarın eliyle savaş olmadan Arapların veya yabancıların işgaline ön ayak olması anlaşılır gibi değil. Mülteci adı altında ülkemize kabul edilen Iraklı, Suriyeli, Afganlı, Ukraynalı, tüm mültecilerin ilk tercihleri neden Türkiye oluyor hiç düşündünüz mü? Bu mültecilerin veya sığınmacıların bir kısmının kaydı yapılsa bile büyük bir çoğunluğunun kaydı bile yoktur. İktidar tarafından verilen rakamlara inanmak mümkün değildir. Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, FOX TV''de katıldığı Çalar Saat programında gelecekte Türkiye''nin hangi tehlike ile karşı karşıya olduğunu açık ve net olarak ortaya koydu. Başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacıların hızlı bir şekilde çocuk doğurduklarını, buna karşın Türklerin ise üreme sayısı çok az olmaktadır diyordu. Yakın bir tarihte Hatay''ın Belediye Başkanı Suriyelilerden seçilirse hiç kimse şaşırmasın diyordu. Üstelik İktidar bu sığınmacıları Türk vatandaşlığına hızlı bir şekilde almaya devam ediyor. Buradaki ince hesap ise seçimlerde iktidarı kaybetmemek için sığınmacılardan gelecek oyların tamamının Ak Parti''ye yarayacağını düşünmektedirler. İktidar hem sığınmacıları hızlı bir şekilde Türk vatandaşlığına kaydederken Seçim Yasasında değişikliğe giderek iktidarını muhafaza altına almayı da bir satranç oyuncusu gibi işlemektedir.

Hak şerleri hayreyler

Zannetme ki gayreyler

Arif anı seyreyler

Mevla görelim neyler

Mevla görelim neyler

Neylerse güzel eyler

*

Başka söze gerek var mı?

Ne mutlu Türküm ve Müslümanım diyene, ve diyebilene

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları