Ukrayna Moskova'daki saldırıya yönelik suçlamaları reddetti!

Ukrayna Moskova'daki saldırıya yönelik suçlamaları reddetti!
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Ukrayna'nın sorumlu olduğu iddialarını reddetti.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Moskova'daki konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Rus yetkililerin Ukrayna'yı suçlama girişimlerine karşı kesin bir dille reddetti. Açıklamada, saldırının Ukrayna'nın parmağı olduğuna dair iddiaların Kremlin tarafından planlanmış bir provokasyon olduğu belirtildi.

'SİYASİ AMAÇLARLA VATANDAŞLARINI TEHLİKEYE ATIYOR'

Açıklamada ayrıca, Rus lider Putin'in siyasi amaçlarla kendi vatandaşlarını da öldürmeye hazır olduğu ifade edilerek, Putin'in rejiminin önceki benzer olaylarla dolu kanlı geçmişi vurgulandı. Ukrayna, Putin'in siyasi hedeflerine ulaşmak için her türlü provokasyona başvurduğunu savundu.

3000-001.jpg

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Mihail Podolyak, saldırıyla ilgili Ukrayna'nın hiçbir ilgisinin olmadığını ve Ukrayna'nın terör yöntemlerine başvurmadığını belirtti. Ayrıca, Rusya'nın tarih boyunca terör saldırılarına başvurduğu ve Moskova'daki olayların savaş propagandasını körükleyerek savaşın büyümesine katkıda bulunabileceği uyarısında bulundu.

2018004045-001.png

MEDVEDEV'İN SERT AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev'in saldırı sonrası yaptığı sert açıklamalar da Ukrayna tarafından eleştirildi. Medvedev'in teröristlere karşı acımasız bir müdahale çağrısı, Kiev rejimine karşı sert bir tutum olarak değerlendirildi ve bu yaklaşımın sorunun çözümüne katkı sağlamayacağı savunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar