Bursa'da 13 yaşındaki çocuğun kulağından çıkanlar şoke etti

Bursa'da 13 yaşındaki çocuğun kulağından çıkanlar şoke etti
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı.

Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyetiyle ailesi tarafından hastaneye getirilen çocuk hastanede görevli Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi.

Endoskop yöntemiyle kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

aw192783-03.jpg

Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tedaviyle ilgili "13 yaşındaki hastamız, ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile, evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımıyla kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümüyle temasa geçerek gönderdik" dedi.

aw192783-01.jpg

Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, "Bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak karşılaştığımız bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmemesi için kulak damlaları ve antibiyotik verildi. Şu an herhangi bir sıkıntısı yok ve takip edilmektedir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar