Ukrayna: Moskova'daki saldırıda yer aldığımız yönündeki suçlamaları reddediyoruz

Ukrayna: Moskova'daki saldırıda yer aldığımız yönündeki suçlamaları reddediyoruz
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak kendilerine yöneltilen suçlamaları kesin bir dille reddettiklerini açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı Rus yetkililerin Ukrayna'nın söz konusu terör saldırısında yer aldığına dair iddialarına tepki gösterildi. Açıklamada, Ukrayna'nın bu suçlamaları reddettiği ve kesinlikle doğru olmadığını vurgulandı.

Ayrıca, ülkeye yönelik bu tür suçlamaların Kremlin'in provokasyonu olarak nitelendirildiği belirtildi. Rusya'nın Ukrayna karşıtı histeriyi artırmak, vatandaşlarını saldırganlığa teşvik etmek ve Ukrayna'yı itibarsızlaştırmak amacıyla bu suçlamaları yönelttiği ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, Rusya'nın daha önce de ülkede "kanlı provokasyonlar" düzenlediği ve bu durumun Putin'in diktatörlüğünün kırmızı çizgilerinin olmadığını gösterdiği belirtildi. Ukrayna, uluslararası toplumu kendilerine yardım etmeye davet etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar