Erdoğan'dan 'Edanur Gezer' çıkışı! 'Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı'

Erdoğan'dan 'Edanur Gezer' çıkışı! 'Lafa gelince mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD'ın Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde konuştu. Konuşmasında CHP'yi hedef alarak "Lafa gelince işçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların sesi soluğu çıkmadı" sözlerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AFAD Başkanlığında DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde bir konuşma yaptı.

Erdoğan, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğun su birikintisinde yaşamını yitirmesi ve Beşiktaş'ta gece kulübü yangınında 29 işçinin ölmesiyle alakalı olarak CHP'yi hedef aldı. Erdoğan, "İşçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu olaylarda sesi soluğu çıkmadı" sözlerini kullandı.

aw193092-04.jpg

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

İBB'Yİ HEDEF ALDI, 'İHMALSİZLİKLE' SUÇLADI

"İstanbul'un göbeğindeki bir parkta basit tedbirler alınmadığı için 5 yaşında bir evladımız hayatını kaybetti. Gayrettepe'deki gece kulübü yangınında 29 emekçi kardeşimizi, Antalya'da teleferik faciasında bir vatandaşımızı ihmallere kurban verdik. İşçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların bu olaylarda sesi soluğu çıkmadı."

6 ŞUBAT DEPREMLERİ: "TOKİ ALNININ AKIYLA ÇIKTI"

"6 Şubat depremlerinde aynı kesimlerin aldıkları tavırları gayet iyi hatırlıyoruz. Devletimizin kurumlarına karşı çok yoğun bir linç kampanyası yürüttüler. Yalan ve çarpıtma üzerinden resmi kurumlarımız, askerimiz, polisimiz fütursuzca eleştirildi. Vicdanları yaralayan ithamların muhatapı olduk. Bu kirli kampanyayı sırf oy tercihlerinden dolayı depremzedelerimizi hedef alacak kadar ileriye götürdüler.

Kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi yanı sıra TOKİ ile sağlam binalar inşa ettik. Bina sayısı 1 milyon 351 bini aştı. 3,3 milyon konutun inşasını tamamladık. TOKİ binalarımız 6 Şubat depremlerinden alnının akıyla çıktı."

aw193092-13.jpg

İSTANBUL DEPREMİ YORUMU

"Deprem İstanbulumuz için beka meselesi haline gelmişken, deprem gerçeği kendini hatırlatırken hiçbirimizin dönüşüm projelerini geri plana itme lüksü yok. Ülke ve millet meselesinin siyasi parti meselesi olmaz. Bizim bütün derdimiz insanımızı yaşatmaktır. Bizim amacımız vatandaşımıza müreffeh bir gelecek sunmak, ihmalden, siyasi rekabetten, tembellikten dolayı daha fazla acı çekmek, yıkım ve gözyaşı görmek istemiyoruz.

Hükümet olarak kentsel dönüşüm, sel ve taşkın riskini azaltmak gibi can ve mal emniyetini sağlayacak her türlü projeye gereken desteği vereceğiz."

aw193092-14.jpg

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar