Uçaklar arkalarında neden beyaz iz bırakır?

Uçaklar arkalarında neden beyaz iz bırakır?
Uçaklar uçarken arkalarında beyaz bir iz bırakır. Birçok kişinin gördüğü bu izlerin ne olduğu hakkında birçok teori var. Peki aslında bu izler nedir?

Uçakların gökyüzünde bıraktığı beyaz izler yıllardır komplo teorilerine konu oluyor. Birçok kişi bu izlerin "chemtrails" olarak bilinen ve hükümet tarafından püskürtülen kimyasallardan kaynaklandığını savunurken, uzmanlar bu teoriyi çürütüyor ve izlerin bilimsel bir açıklaması olduğunu söylüyor.

kvpzsracfocpix53-637679948333660048.jpg

BEYAZ İZ ASLINDA SU BUHARI

Uçakların arkasında bıraktığı beyaz izler, yoğunlaşma izleri (contrails) olarak adlandırılıyor. University Corporation for Atmospheric Research'e göre bu izler, su buharı bir uçağın egzozu etrafında yoğunlaşıp donduğunda oluşuyor.

beyaz-iz.jpg

KİMYASAL OLDUĞUNA DAİR KANIT YOK

Chemtrails teorisini savunanlar, izlerin normalden daha uzun ve kalıcı olduğunu ve farklı şekillerde göründüğünü öne sürüyor. Ancak uzmanlar, hava koşullarına ve uçağın irtifasına bağlı olarak izlerin farklı görünebileceğini ve kalıcılıklarının da değişebileceğini açıklıyor.

Harvard'lı araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada, chemtrails teorisinin arkasında hiçbir bilimsel kanıt bulunmadığı belirtildi. Çalışmada, eğer hükümet uçakları kimyasal madde salmak için kullanıyorsa, operasyona çok sayıda insanın dahil olması gerektiği ve bunun da sır olarak kalma ihtimalini azalttığı vurgulandı.

ucaklarin-arkasinda-izler.jpg

YALAN BİLGİ SOSYAL MEDYADA YAYILIYOR

Uzmanlar, chemtrails teorisinin yayılmasında sosyal medyanın rolünün büyük olduğunu söylüyor. Yanlış bilgiler ve komplo teorileri sosyal medyada hızla yayılıyor ve birçok kişi tarafından gerçek olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar