Uçak camlarında bulunan küçük delik aslında ne işe yarıyor?

Uçak camlarında bulunan küçük delik aslında ne işe yarıyor?
Uçak seyahatlerinizde cam taraflarına oturduysanız camda bulunan ancak dışarıya açılmayan ufak bir delik görmüşsünüzdür. Birçok insan bu deliğin ne işe yaradığı bilmiyor. İşte uçak camlarında bulunan küçük deliğin gerçek işlevi...

Uçuş sırasında pencereden dışarı bakarken, camın alt kısmında küçük delikler fark etmişsinizdir. Bu delikleri gören bazı yolcular bunun bir hata olduğunu sanıp korkuyorlar. Ancak bu deliklerin çok önemli bir görevi bulunuyor.

ucak-pencereleri1.jpg

Filipinler merkezli Cebu Pacific havayolu şirketinde hostes olarak çalışan Henny Lim, TikTok'ta paylaştığı bir videoda bu deliklerin "kanama delikleri" olarak adlandırıldığını ve kabin içi ve dış hava arasındaki basınç farkını dengelemeye yardımcı olduğunu açıkladı.

ucak-001.jpg

Lim, deliklerin bir diğer amacının da nemi serbest bırakmak ve pencerenin buğulanmasını veya buzlanmasını önlemek olduğunu ekliyor.

2c80f06eb2dbee1654f28bf37d9e76bf-001.jpg

Federal Havacılık İdaresi (FAA) kanama deliğinin önemini doğruladı. Açıklamaya göre, delikler hava boşluğu aracılığıyla yolcu kabini ve hava boşluğu arasındaki basıncın dengelenmesini sağlar. Bu sayede dış bölme basıncı üstlenirken orta bölme arıza emniyeti görevi görür.

1678177413-bogatyr-club-p-okno-illyuminatora-foni-krasivo-71-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar