Türkler’in en çok hangi Avrupa ülkesine iltica ettiği ortaya çıktı!

Türkler’in en çok hangi Avrupa ülkesine iltica ettiği ortaya çıktı!
Türkiye'den iltica edenlerin en çok tercih ettiği ülke Almanya olarak öne çıkıyor. Son yıllarda artan siyasi ve ekonomik belirsizlikler, çeşitli coğrafi ve sosyal faktörlerle birleşerek, Türkiye'den Avrupa'ya göç edenlerin sayısını artırmış durumda.

Bu göç dalgasında, Almanya'nın sunduğu sosyal yardımlar, eğitim ve iş imkanlarının önemli bir etkisi olduğu görülüyor. Avrupa Birliği İltica Ajansı'nın (EUAA) açıkladığı verilere göre, 2023 yılında Avrupa Birliği'ndeki iltica başvurularında yüzde 18 artış yaşandı ve toplamda 1,14 milyon başvuru alındı. Bu rakam, 2015-2016 mülteci krizinden bu yana iltica başvurularının en yüksek seviyeye ulaştığını gösteriyor.

1920x1080-cmsv2-f1adb540-0cd4-5fb5-9374-04f861f1fd23-8271902.jpg

Almanya, 334 bin başvuru ile en fazla iltica başvurusunun yapıldığı ülke konumunda. Almanya'yı Fransa, İspanya ve İtalya izliyor. Dikkat çeken bir nokta ise Almanya'nın, Fransa ve İspanya'nın toplamından daha fazla başvuru aldığı. Fransa 167 bin başvuru, İspanya 162 bin başvuru ve İtalya 136 bin başvuru ile sırasıyla en çok başvuru alan ülkeler arasında yer alıyor. Bu dört ülkenin toplam başvuru sayısı, incelenen 29 ülkeye yapılan tüm başvuruların üçte ikisinden fazlasını oluşturuyor.

EN ÇOK BAŞVURU ALAN ÜLKELER

Türkiye'den gidenlerin iltica ettiği diğer önemli ülkeler arasında ise Fransa, İsveç, Hollanda ve Kanada gibi Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri bulunuyor. Bu ülkeler, iltica başvurusunda bulunanlara sundukları haklar ve yaşam standartlarıyla dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar