Türkiye'de yaşayanları bekleyen büyük tehlike: Geçen seneye göre daha da arttı!

Türkiye'de yaşayanları bekleyen büyük tehlike: Geçen seneye göre daha da arttı!
Türkiye'de yaşayan insanlar üzerinde yapılan bir araştırma sonucuna göre geçen seneye göre daha az yürüyüş yapıldığı tespit edildi. Türkiye'de artan obezite oranı neticesinde bu durumun ciddi sorunlar yaratacağı açıklandı.

Bir araştırma şirketi tarafından, "Türk Halkının Yürüyüş Alışkanlıkları" başlıklı bir araştırma gerçekleştirdi ve sonuçları paylaştı. Araştırmanın 2023 ve 2024 verileri karşılaştırıldığında, katılımcıların yürüyüş yapma süresinde azalma olduğu ortaya çıktı. 2023 yılında katılımcıların yüzde 39,3'ü gün içinde bir saatten fazla yürüdüğünü belirtirken, bu oranın 2024 yılında yüzde 32,9'a düştüğü görüldü.

pexels-eric-sanman-1365425.jpg

Türkiye genelinde 2 bin 24 kişiyle yapılan araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 32,9'u günde bir saatten fazla yürüyüş yapıyor. Gün içinde pek yürüyüş yapmadığını belirtenlerin oranı ise yüzde 26,3 olarak kaydedildi. Araştırmaya göre, erkekler kadınlardan yüzde 19,5 daha fazla yürüyüş yapıyor.

pexels-sergei-a-2539363.jpg

Araştırmaya göre, yürüyüş yapma süresindeki düşüşün teknolojinin yükselişiyle ilişkilendirildiği belirtiliyor. Otomasyon, uzaktan çalışma ve eğlence sektöründeki dijital gelişmeler, bireyleri daha az hareketli bir yaşam tarzına yönlendirebiliyor.

pexels-jmtphotography-3680119.jpg

Araştırmaya katılanların yüzde 32,9'u günde bir saatten fazla yürüdüklerini ifade ederken, yüzde 26,6'sı yarım saatten fazla, yüzde 14,3'ü yarım saatten az, yüzde 26,3'ü ise gün içinde pek yürüyüş yapmadıklarını belirtti.

Türkiye'de artan obezite hastalığı da göz önüne alındığında bu durum gelecekte ciddi sorunlara yol açabilir

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar