Türkiye'de sofralardan eksik olmuyor! Tarhana çorbası hakkında uzmanlar uyardı...

Türkiye'de sofralardan eksik olmuyor! Tarhana çorbası hakkında uzmanlar uyardı...
Türkiye'de Tarhana çorbası sofralardan eksik olmuyor. Uzmanlar tarafından tarhana çorbası ile ilgili uyarı yapıldı.

İzmir'de, geleneksel bir lezzet olan tarhana çorbası, genellikle sofralarda sıkça tercih edilen bir yemek olarak biliniyor. Ancak son zamanlarda uzmanlar, bu lezzetli çorba ile ilgili önemli uyarılarda bulunuyorlar. Özellikle bebeklere ve hastalara tarhana çorbası verilmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

tarhana-4.jpg

NTV'nin haberine göre Uzman Diyetisyen Işın Sayın, Anadolu mutfağının vazgeçilmezi olan tarhana çorbasının bebekler ve çocuklar için besleyici değerlerinin yetersiz olduğunu ifade ediyor. Ayrıca hastalara da tarhana çorbası verilmemesi gerektiğini vurguluyor.

tarhana-3.jpg

Tarhana çorbasının içeriğinde domates, yoğurt ve biber gibi besleyici bileşenler bulunmasına rağmen, içerdiği yüksek miktardaki beyaz unun sakıncalarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Beyaz unun işlenme sürecindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Sayın, bunun sağlık açısından önemli bir husus olduğunu vurguluyor.

tarhana-2.jpg

Nekahat dönemindeki hastalara verilen çorbalar arasında yer alan tarhana çorbasının, geleneksel yöntemlerle pişirilmesi durumunda bile bazı rahatsızlıklara sebep olabileceğini belirtiyor. Reaktif hipoglisemi ile uyumlu belirtilerin ortaya çıkabileceğini ifade ediyor.

tarhana.jpg

Sayın, sadece insulin direnci ve hipoglisemide değil, adet düzenleyici, antidepresan ve kortizonlu ilaç tedavisi alanlar, menopoz ve polikistik over sürecinde olanlar, yatan hareketsiz hastalar ve çocuklar için de beyaz unlu çorbaların uyumsuz kimyaya sahip olduğunu ifade ediyor. Bu nedenle, bebeklerden yetişkinlere kadar her yaş grubunun tarhana ve beyaz unlu çorbaları tüketirken dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar