Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Aydın Tomakin

Aydın Tomakin

AYDIN'CA

Türkiye'de  garip olaylar oluyor…!

Ak Parti iktidarları sürecinde belki de geçmiş 100 yılda yaşanmayan gariplikler yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz.

PKK ile yapılan bize göre yıkım süreci dediğimiz bir "çözüm süreci" yaşandı bu ülkede. Sonuç Türkiye'ye çok pahalıya mal oldu. 800'e yakın şehit, yanmış, yıkılmış ve harabeye dönmüş il ve ilçeler.

100 yıllık deneyim ve birikimi olan Parlamenter sistemi terk ediş ve sonu nereye varacağı veya nerede duracağı belli olmayan bir takiyye adı "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi"  olan dünyada bir eşi ve benzeri olmayan 'Başkanlık' sistemine geçiş süreci.

Sonra adına "FETÖ" denilen bir zamanların onların tabiri ile "Muhterem Hocaefendi" dönemi başlı başına bir tez konusu. Öve öve, yere göğe sığdıramadıkları Fetullah Gülen meczubu şimdilerde oldu silahlı terör örgütü lideri. Fetullah Gülen  hakkında çok uyarı yapıldı ama hiçbirisine kulak vermedi bu iktidar. Hatta rahmetli Kamer Genç'in TBMM'de Fetullah Gülen hareketi  ile ilgili yaptığı konuşma hala hafızalarımızdan silinmedi. Muhteşem bir konuşma idi. Ama kimse dinlemedi veya işlerine öyle geldiği için anlamak veya duymak istemediler.

12 Eylül 2010 tarihli talihsiz Anayasa referandumu. Bu ülkeyi 15 Temmuz darbe girişimine götüren yolların taşları işte o referandumla döşenmiş oldu. Burada artık herkesin malumu olduğu 15 Temmuz darbe girişimini anlatmama gerek olmadığını düşünüyorum.

16 Nisan 2017 referandumu ve "Başkan" seçimi için yapılan halk oylaması. Şaibeli bir seçim. İmzasız ve mühürsüz oyların kabul edildiği garip bir katakulli ile yapılan ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın "Atı alan Üsküdarı geçti" dediği bir seçim rezaleti yaşadık bu ülkede.

Ülkemizde bir ekonomik anarşi yaşanıyor. Kabul etmemiz gerekiyor ki bu ekonomik anarşi Ak Parti döneminde başladı dersek haksızlık etmiş oluruz. Ekonomik anarşi geçmişte her iktidar döneminde yaşanmıştır. İhtilaller hariç normal iktidarlar hep ekonomik sebeplerle yıkılmıştır. Ak Parti iktidarının bir şanslı dönemi vardı. İlk iktidara geldikleri zaman Devlet Bahçeli'nin bir anlık kararı ile erken seçime gidilmesi, Üçlü koalisyon hükümetinin aldığı acı reçetenin sonuçlarını almakta Ak Parti'ye nasip olmuştur. Bunu daha önceki yazılarımızda da işaret etmiştik. Ak Partinin ilk 10 yılı o ekonomik tedbirlerin gazı ile iyi geçtiğini söyleyebiliriz. Ancak son on yıldır ekonomi yerlerde sürünmektedir.

Bağımsızlığı yasa ile belirlenen Merkez Bankası, Ak Parti iktidarı tarafından adeta bir STK kuruluşuna dönüştürülmüş, 6 ayda bir başkanı değiştirilen veya kadroları değiştirilen bir ucube kuruluş haline dönüşmüştür. Talimatla faizlerin düşürülemeyeceğini, kendisinin ekonomist olduğunu iddia eden Sayın Cumhurbaşkanı'nın artık görmesi zamanı geldi, geçiyor. MB'dan söz açılsa veya dövizden ne zaman bahis açılsa dolar bir anda zirve yapıyor. Rekor üstüne rekor kırıyor. Gece yarısı atamaları bile ekonomiye yansıyor. Dün gece Merkez Bankasında önemli üç atama yaptı 9.10 olan dolar gece yarısı 9.20 oldu. Bunu lütfen görün artık. Görmesi gerekenler bu gerçeği görmesi ve Cumhurbaşkanını uyarması gerekiyor.

Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanı 'Daha bu günleriniz iyi günler, daha neler olacak' diye başladığı talihsiz açıklamasına son olarak'

Muhalefet partilerine yönelik "Ülke yönetimine talip olmaktan vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını hatırlatmak istiyoruz" ifadesi skandal sayılabilecek bir ifade tarzı idi. Siyasi kutuplaştırma ve tartışmaları adeta doruk noktasına taşıyan bir ifade olmuştur. Ancak muhalefetin bu anlamsız ifadeyi pek dikkate almadıklarını da görüyoruz.

Türkiye'de yaşadığımız garip olaylardan bir kesit sunabildim. Hepsini yazmaya kalksak kalın bir kitap ortaya çıkardı. Daha ne gariplikler yaşayacağız, ömrü yeten elbette görecektir.

Ne mutlu Türküm ve Müslümanım diyene, ve diyebilene.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları