Türkiye-Rusya arasında serbest ticaret isteniyor

Türkiye-Rusya arasında  serbest ticaret isteniyor
Rus yatırımcılar içinde Türkiye’de iyi olanaklar olduğunu belirten Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Dinç, “İki ülke arasındaki ticari ilişkileri serbest ticaret anlaşması ile taçlandırılmalı” dedi

Türkiye-Rusya arasında serbest ticaret isteniyor

Şule Yılmaz Kılıç / Günboyu

Alleather-IDF İstanbul deri fuarının açılışında konuşan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Dinç, “Rusya ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmalı” dedi.

Bu yıl ’Deride Yüksek Ritm’mottosu ile düzenlenen Türkiye’nin en büyük deri fuarı Alleather-IDF İstanbul kapsamında gerçekleştirilen “Deri Sektörü’nün Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panelde, Rusya pazarındaki gelişmeler değerlendirilirken, iki ülke arasındaki ihracatın yol haritası da konuşuldu. Panelde İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç’in “Rusya ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmalı” sözleri öne çıktı.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen panel, hem Türkiye’den hem de Rusya’dan önemli konuklara ev sahipliği yaptı. Ekonomi Programı Yapımcısı Hande Berktan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Moskova Çevre Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Vadim Vinokurov, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, Deri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ruken Mızraklı, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Kıyasettin Temuçin, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Genel Sekreteri Remzi Özbay katıldı. Alleather - IDF İstanbul Deri Fuarı’nı düzenleyen UBM EMEA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, “Son dönemdeki Rusya özelindeki yakınlaşma sektörün önünü açtı ve gerçekten sektör bu dinamizmle tekrar atağa kalktı. Son dönemde ciddi bir Rus alıcının Türkiye’ye geldiğini sektörün tekrar hareketlendiğini görüyorum” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar