Türkiye obezitede Avrupa’da ilk sırada yer aldı

Türkiye obezitede Avrupa’da ilk sırada yer aldı
Türkiye, obezite konusunda Avrupa'da öncü konumda yer alıyor. Son 12 yılda dünya genelinde ve özellikle Türkiye'de ciddi bir obezite artışı yaşanıyor.

Türkiye, Avrupa'da obezite konusunda ilk sırada bulunuyor. Bu sağlık sorununu önlemek amacıyla Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde bilgilendirme standı açıldı. Hastane yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, hastane bahçesinde farkındalık yaratmak için yürüyüş yapıldı ve çocuklar için boyama etkinliği düzenlendi.

Dünya Obezite Günü'nde, obeziteyi önlemek ve sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde bir stant açıldı. Bu stantta hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapıldı ve hastane yöneticileri eşliğinde hastane çevresinde bir yürüyüş düzenlendi.

Obezite Birim Sorumlusu olan Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, etkinlikler sırasında yaptığı açıklamada, "Obezite, vücutta yağ kütlesinin aşırı derecede artması durumudur ve beden kitle endeksinin yüzde 30'un üzerine çıkması anlamına gelir. Hem dünya genelinde hem de ülkemizde obezite vakalarında artış görülüyor. Son 12 yılda erkeklerde yüzde 107, kadınlarda ise yüzde 47 oranında bir obezite artışı gözlemlenmiştir. Obezitenin önlenememesi durumunda Tip 2 Diyabet, hipertansiyon, kardiyovasküler hastalıklar ve kalp-damar rahatsızlıkları gibi sorunlarla karşılaşma riski artar. Dünya genelinde ve ülkemizde, sigaradan sonra önlenebilir ölümlerde obezite ikinci sırada yer almaktadır" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar