Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Türkiye, ABD'den istediğini aldı mı?

Türkiye, son 2 haftadır Barış Pınarı Harekâtı, ABD, Suriye sınır hattı derken yoğun bir terörle mücadele dönemi geçirdi. Son gelişme olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Pence görüşmesi sonrasında Başkan Trump'ın "sert bir aşk gerekliydi" ifadeleri adeta gündemi sarstı.

***

Bu son dakika gündeme bomba gibi düşen haberler sonrasında Türkiye mi istediğini aldı yoksa ABD mi, tartışmasının perdesi aralandı. Ben de yazımda bunu analiz edeceğim.

***

Yeniçağ gazetemizin sitesinden son dakika haberi şu şekildeydi: ABD ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından basın açıklaması gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Anlaşma sağlandı, ateşkes yok. Operasyona 5 gün ara vereceğiz, YPG çıkacak" dedi. Çavuşoğlu, "İstediğimizi aldık" şeklinde konuştu.

***

PKK terör örgütü mücadelesinde YPG o bölgeden çekilecekmiş. Karar buymuş. Bu Türkiye'nin zaferiymiş. Yetmedi Barış Pınarı Harekâtı sona ermiş. Bu haberlere trol çetesi, sosyal medyadan zafer naraları atmaya başladılar bile. Zafere bakın zafere!..

Sanki PKK'nın kökü asfalttan jiletle kazındı.

ABD istedi AKP çekiliyor olay bu kadar basit.

YPG, Suriye'nin kuzeyinden çekilince terör sona mı erdi? AKP günü kurtardı, Erdoğan iç politikada oy eriyişini durdurduk mu diyor?

PKK terör örgütünün kökü kazınmadan siz çıkın gidin demek ne oluyor?

Hayırdır yoksa bu da bambaşka bir PKK çözülme süreçleri mi? Neden PKK'nın kökü kazınmadı?

***

Değerli okuyucularım bir ülke düşünün. O ülke PKK terör örgütünün kökünü kazımaya gidiyoruz diye başka bir ülkenin sınırlarına gidecek. Sonra emperyalizmden gelen emirle YPG, Suriye'den gidecek bunu da trol çetesi ve havuz medyası zaferle sonuçlanmış gibi  gösterecek. Bu ülke Türkiye'den başkası olamazdı. Bu ülkeyi yöneten zihniyet AKP olursa elbette bu olur.

***

Zafere bakın zafere!.. YPG, Suriye'nin kuzeyinden attık hüloğ zafer kazandık. Benim bildiğim PKK terör örgütünün kökü kazınır zafer bu olur. ABD emir veriyor, YPG çekiliyor bunun neresi zafer?

***

YPG, tekrar Suriye'nin kuzeyine gelemez zaten doğru büyük zafer!.. Zaten AKP gibi olmayan zaferle oy avcılığının peşinde düşen başka iktidar da olmazdı.

***

Bu nasıl zafer? Veya nasıl Türkiye istediğini aldı? AKP'nin istediğini sadece YPG'yi Suriye'nin kuzeyinden çıkarmak mıydı? Benim bildiğim Türk devleti ve Türk Milleti'nin istediği, PKK terör örgütünün kökünün kazınmasıydı. Arkadaşlar Türkiye'nin PKK konusunda isteğini de değiştirdiler. İstekleri aslında şu: PKK konusunda içe zafer kazandık hüloğ oy verin bize, dışa karşı da Suriye'nin kuzeyinde sınır olarak YPG'yi çekin de ne olursa olsun günü kurtaralım!..

Vay ki hem de nasıl vay!.. Arkadaşların ülkeyi getirdikleri ve izlediklerin politikaya bakın.

***

MEDYA İĞNESİ!..

Habertürk'teki Barış Yarkadaş ve Mete Yarar tartışması medya tartışmalarının ana başlığı oldu.

Koskocaman güvenlik uzmanı Mete Bey mahalle ağzıyla karşındakine seslenir, karşısındaki gazeteci ve Milletvekilliği de yapmış Barış Bey de aynı tondan cevap verirse ekranlarımız temiz olur mu hiç?

Eskiden ekranlarda Ateş Hattı, A Takımı, Genç Bakış, 32. Gün, Ceviz Kabuğu, Arena gibi kaliteli ve doğrudan halkın sorularını ta ciğerlerimize kadar hissettiğimiz haber ve açık oturum programları olurdu. Ne güzeldi o günler de mi? Şimdi bilindik 20 insan ekranların süsü oldu başka da bir şey yok. Öyle özledik ki o günleri.

***

Tayyip Erdoğan'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu miting meydanlarındaki SGK üzerinden eleştirdiği A Takımı videosu aslında her şeyi açıkça gösteriyor. Erdoğan'ın kendisi aslında itiraf ediyor. Neyi mi? O zaman basın özgürlüğü vardı SGK Genel Müdürü TV'ye çıkıp hükümeti eleştiriliyordu. Şimdi bir bürokrat TV'ye çıksa ertesi günü FETÖ'den içeride o TV kanalına kayyum atanır.

Erdoğan'ın mitinglerde gösterdiği SGK-Kılıçdaroğlu-A Takımı videosu aslında itiraftır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları