Türk ve Dünya basını Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için ne dedi?

Türk ve Dünya basını Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için ne dedi?
Ankara’da dün hareketli saatler yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’ya İmamoğlu ve Yavaş formülü ile dönmesinin ardından Milli İttifakı ortak cumhurbaşkanı adayını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıkladı. Peki Türk ve Dünya basını Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için ne dedi? İşte o manşetler...

Millet İttifakı''nın ortak Cumhurbaşkanı adayı dün Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Önceki akşam imzalanan 12 maddelik ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası’nda diğer 5 parti liderinin Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı belirtildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş''ın da Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı ifade edildi.

Yerel basın ve dünya basını Kılıçdaroğlu’nun adaylığına manşetlerde nasıl yer verildi? İşte basındaki Kılıçdaroğlu manşetleri…

Kemal Kılıçdaroğlu''nun cumhurbaşkanı adayı olduğunun duyurulması, gazetelerin manşetlerinde yer aldı. Gazeteduvar’da yer alan habere göre manşetler şöyle: 

 

 

 DÜNYA BASINI KILIÇDAROĞLU''NUN ADAYLIĞI İÇİN NE DEDİ?

BBC: MUHALEFET "TÜRKİYE''NİN GANDİ''SİNİ" ERDOĞAN''IN RAKİBİ OLARAK SEÇTİ

BBC haberinde, "Kemal Kılıçdaroğlu: Muhalefet "Türkiye''nin Gandi''sini" Erdoğan''ın rakibi olarak seçti" başlığını kullandı.

NEW YORK TİMES: ERDOĞAN''I YENMEK İSTİYOR

New York Times, "Muhalefet partileri Erdoğan''ın rakibi için adayı seçti" başlığını kullanarak, "Türkiye''nin en büyük muhalefet partisinin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve müttefikleri, ülkenin demokrasisine zarar verdiğini için Recep Tayyip Erdoğan''ı yenmek istiyor" ifadelerine yer verdi.

WASHİNGTON POST: MUHALEFET ERDOĞAN''IN RAKİBİNİ SEÇTİ

Washington Post, "Türkiye muhalefeti Mayıs''taki seçimler için Erdoğan''ın rakibini seçti" başlığını kullandı.

GUARDİAN: MUHALEFET OKUMAYI SEVEN CUMHURBAŞKANI ADAYINA KARAR VERDİ

Guardian haberinde ise "Türk muhalefeti kamuoyu tartışmasının ardından okumayı seven cumhurbaşkanı adayına karar verdi" başlığını kullandı. Haberde," Bazıları 74 yaşındaki iktisatçı Kemal Kılıçdaroğlu''nun 20 yıl sonra Erdoğan''ı koltuğunda edecek karizmadan yoksun olduğunu söylüyor" ifadelerine yer verildi.

DER SPİEGEL: BU ADAM ERDOĞAN''I YENMEK İSTİYOR, ŞANSI VAR MI?

Der Spiegel, Kılıçdaroğlu''nun fotoğrafını kullandığı haberinde, "Bu adam Erdoğan''ı yenmek istiyor. Şansı var mı?" başlığını attı.  

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar