Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi hayatını kaybetti!

Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi hayatını kaybetti!
Türk sanat müziği camiasının değerli isimlerinden biri olan Nesrin Ersipahi, hayatını kaybetti. Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Instagram hesabından bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Akay, "Dün aramızdan ayrılan sanatçımız, Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi değil, Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi'dir. Vefat eden Nesrin Hanım'ın asıl adı Nesrin Sipahi'dir ve sahneye ilk adımını "İkinci Nesrin Sipahi" olarak atmıştır. Ancak isim benzerliği nedeniyle, maalesef ki vefatında da editör arkadaşlarımız bir karışıklık yaşamış. Nesrin Sipahi'ye sağlıklı uzun ömürler, bu mübarek günlerde aramızdan ayrılan Nesrin Ersipahi'ye de Allah'tan rahmet dilerim" ifadelerini kullandı.

bb74f204-1d16-449c-baa0-f52e9e6472ee.jpg

Onur Akay, karışıklığa sebep olan yazısında ise şu açıklamalara yer verdi:

"Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi'yi, ani bir rahatsızlık sonucu maalesef dün, 15 Mart 2024 Cuma sabahı kaybettik. Cenazesi ise bugün, 16 Mart 2024 Cumartesi günü, Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecektir. Soyadı Sipahi olan ve ilk müzik derslerini babası Ekrem Sipahi'den alan Nesrin, Türk sanat müziğinin güçlü kadın seslerinden biriydi. Profesyonel müzik kariyerine 'İkinci Nesrin Sipahi' olarak başlayan sanatçı, daha sonra yaşanan karışıklıklar neticesinde sahne adını Nesrin Ersipahi olarak değiştirmiştir. Mekânı cennet olsun."

turk-sanat-muzigi-sanatcisi-nesrin-ersipahi-hayatini-kaybetti-1710587263-539-x750.webp

NESRİN ERSİPAHİ KİMDİR?

İskenderun doğumlu olan Nesrin Ersipahi, müzik kariyerine İskenderun Musiki Cemiyeti'nde aldığı derslerle başladı. Birçok önemli ustadan eğitim alan Ersipahi, klasik Türk sanat müziğine yöneldi ve çeşitli konserlerde de solist olarak performans sergiledi. Kendisine ait olan "Sevde Gör Gülüm" adlı 12 eserden oluşan bir CD'si bulunan sanatçı, TRT'de yayınlanan programlarla da tanındı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar