Turhan Çömez'i AKP'li vekil sanıp büyük arazi satışını ifşaladılar! Köyler parsel parsel Araplara satılmış

Turhan Çömez'i AKP'li vekil sanıp büyük arazi satışını ifşaladılar! Köyler parsel parsel Araplara satılmış
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, Balıkesir'in Havran ilçesindeki 200 dönümlük mera arazisini ziyaret etti. Dereören ve Eymür Mahallelerinde yaşanan mülkiyet sorununa dikkat çeken Çömez’i AKP'li sanan görevli toprak ve arsa satışının ayrıntılarını aktardı.

Balıkesir’in Havran ilçesine bağlı Dereören ve Eymür Mahallesi'ndeki 200 dönümlük mera arazisinin, 2019 yerel seçimlerinden sonra belediye meclisi kararıyla satılması tartışmaları gündeme getirdi.

Sözcü'den Ece Aydın'ın haberine göre, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez, satışın detaylarını öğrenmek amacıyla meclise soru önergesi verdi ve geçtiğimiz günlerde söz konusu araziyi ziyaret ederek çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

turhan-comez.jpg

Türkçe bilmeyen bir bekçi ile Arapça konuşan Çömez, bekçinin araziyi satın alanların Mısırlı olduğunu söylemesi üzerine şaşkınlık yaşadı. Araziyi satın almalarını sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden bekçi, AKP'ye minnettar olduklarını belirtti.

comez-23.jpg

"200 DÖNÜM ARAZİ ALDIK ORADAN"

Daha sonra telefonda bekçinin bir arkadaşıyla konuşan Çömez, araziyi satın alan Mısırlı Emir Ali'nin İstanbul'da olduğunu ve burada hayvancılık yapmayı planladığını belirtti. Erdoğan'a şükranlarını ileten kişi, “Oyumuzu AK Parti’ye veriyoruz. Bu Mısırlı da Türkiye’den vatandaşlık almış, oyunu da ona verecek. Erdoğan’a hep dua ediyorlar. Milletvekilim bize yardımcı olun, yol için. Anayola 4-5 km uzaktayız, sizin geldiğiniz yerden dönüyoruz. 200 dönüm arazi aldık oradan” ifadelerini kullandı.

comez-3.jpg

"TEK TEK HESABINI SORACAĞIZ"

Telefondaki kişi öte yandan, 8 yıldır orada olduklarını belirterek Kocadağ’dan da 60 dönüm arazi aldıklarını dile getirdi.

Şahit oldukları sonrası durumu değerlendiren Çömez, şunları söyledi: "Kaz Dağları’nın eteklerindeki bu arazi Mısırlılara peşkeş çekildi. Kuvayi Milliye ruhunun filizlendiği bu coğrafyanın bu topraklarını başkalarına peşkeş çekenlere lanet olsun. Köylü kan ağlarken, hayvanlarını otlattıkları alanlar Araplara satılırken Araplar da Tayyip Erdoğan’a 'Allah razı olsun' diye dua ediyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Bunların tek tek hesabını soracağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar