Turgutlu’daki deve güreşlerinde renkli görüntüler

Turgutlu’daki deve güreşlerinde renkli görüntüler
Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Deveciler Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Geleneksel Deve Güreşleri" etkinliği, Irlamaz Alanı 2. Etap'ta gerçekleşti ve renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

Saat 09.00'da başlayan etkinlik, Turgutlu halkının yoğun ilgisiyle karşılandı; aynı zamanda çevre illerden ve ilçelerden birçok deve güreşi tutkunu katılımcıya ev sahipliği yaptı. Toplamda yaklaşık 100 pehlivan devenin nefes kesen mücadelesi, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Geleneksel Deve Güreşleri'nde dereceye giren develerin sahiplerine ödüllerin takdim edildiği etkinlikte, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Mithat Erden, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve muhtarlar da yer aldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, etkinlikte yaptığı konuşmada, verdiği sözleri tutmanın onuru ve gururuyla halkının karşısında olduğunu belirterek, "Ata sporlarımızı, milli bayramlarımızı onlara layık bir biçimde coşkuyla yakışır bir şekilde kutlayacağız" dedi. Başkan Akın, deve güreşlerini geleneksel hale getirmenin yanı sıra, bundan sonraki süreçte de verdikleri sözleri tutarak namuslu bir şekilde Turgutlu'yu yönetmeye devam edeceklerini ifade etti. Başkan, desteğe teşekkür ederken, etkinliğe katılan ve emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti.

aw114272-02.jpg

aw114272-05.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar