Tunus sınırında Afrikalı düzensiz göçmenler mahsur kaldı!

Tunus sınırında Afrikalı düzensiz göçmenler mahsur kaldı!
Libya’nın Tunus sınırına yakın olan bölgesinde Afrikalı düzensiz göçmenler susuz, yiyeceksiz ve barınaksız bir şekilde mahsur kaldı.

Tunus'tan çıkış yaparak Libya'ya girmek isteyen göçmenler iki sınır arasındaki bölgede tüm zorluklara ek olarak kavurucu sıcakla da baş etmeye çalışıyor. Sınır güvenliğini kontrol altında tutmakla görevli olan tugayların sözcülerinden Ali Vali, zorlu yol koşulları altında bilincini kaybetmiş düzensiz göçmenlere insani müdahalede bulunduktan sonra gerekli işlemleri yaptıklarından bahsetti. Vali konuşmasında zorlu yol koşullarına dayanamadığı için ölen göçmenlerin de bulunduğunu söyledi.

Temmuz ayının başlarında Tunus’un Safakas kentinde düzensiz göçmenler ile kent sakinleri arasında çıkan olaylarda yüzlerce Afrikalı göçmen Libya sınırına akın etmişti.
Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak için Tunus'a gidiyor. Tunus'un güney kentlerinde ikamet eden göçmenler, fırsat buldukça teknelerle Avrupa'ya geçmeye çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar