Tüm köy diken üzerinde! Herkes ellerinde tüfekle nöbet tutuyor

Tüm köy diken üzerinde! Herkes ellerinde tüfekle nöbet tutuyor
Edirne'de aç kalan kurtlar köye dadandı, hayvanları bir bir telef olan köylüler ise çareyi her gece tüfekle nöbet tutmakta buldu.

Edirne'de Sülecik Köyü ve çevresinde koyun sürülerine yapılan kurt saldırıları sonucunda önemli kayıplar yaşandı. Son 5 ay içinde yaşanan kurt saldırılarında onlarca koyun telef oldu.

tr4tr.jpg

tr4tr.jpg

Bu durum üzerine köy halkı, kurt saldırılarını önlemek için çareyi silahlanıp nöbet tutmakta buldu. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, köye inen iki kurdun hızla hareket ettiği görülüyor. Gece boyunca sürülerine saldırmalarını önlemek için nöbet tutan köylüler, aç kalan kurtların zarar vermesini engellemeye çalışıyor.

Nöbet tutan köylülerden Bülent Erkal Çakır, kurt saldırıları yüzünden 30'dan fazla küçükbaş hayvanını kaybettiğini belirtti. Kendisinin ve diğer köylülerin uykularının kaçtığını dile getiren Çakır, kurdu gördükleri zaman havaya ateş açarak uzaklaştırmaya çalıştıklarını ifade etti. Ancak bu durumun geçici bir çözüm olduğunu vurgulayan Çakır, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar