Tüm dünya bu ölümü konuşuyor: Tam ifade verecekken cesedi bulundu

Tüm dünya bu ölümü konuşuyor: Tam ifade verecekken cesedi bulundu
ABD'nin South Carolina bölgesinde, şirketin ürettiği uçakların kalitesi hakkında endişelerini ifade eden eski bir Boeing çalışanı olan şahsın cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Eski Boeing çalışanı olan John Barnett, dün South Carolina'da kaldığı bir otelin otoparkında aracının içerisinde ölü bir şekilde bulundu.

Barnett'in cesedi, Boeing şirketine açılan davada ifade vermesi beklenirken mahkemeye gelmemesinin ardından bulundu.

john-barnett-1710203453116-1710203461214.jpeg

KAFASINDAN VURULMUŞ HALDE BULUNDU

Charleston bölgesinden bir adli tıp yetkilisi BBC'ye yaptığı bir açıklamada, Boeing şirketinin fabrikalarındaki güvenlik ihlallerine dikkati çeken Barnett'in, aracında "kafasına silah ile ateş etmiş halde" bulunduğunu ifade etti.

Beoing, 2017'ye kadar şirket için çalışan Barnett'in vefatından üzüntü duyduğunu açıkladı.

John Barnett, 2019'da "787 Dreamliner" tipi yolcu uçaklarında kabin basıncının aniden düşmesi halinde yolcu koltuklarının üzerinde bulunan oksijen maskelerini otomatik açan sistemlerin büyük bölümünde üretim hatası olduğunu ileri sürmüştü.

Boeing'de 32 yıl görev yapan Barnett, 2016'da şirketin South Carolina'daki fabrikasında çalışırken, 787 Dreamliner'lar üzerine yaptığı kalite kontrol testlerinde, acil durum oksijen sistemlerinin yüzde 25'inin doğru çalışmadığını, oksijen maskelerinin doğru zamanda çıkmadığını tespit ettiğini belirtmişti.

Barnett, söz konusu olan sistemlerdeki üretim hatasını anlamak üzere daha yüksek seviye testler yapmayı talep ettiğini ancak bu talebinin Boeing yöneticileri tarafından engellendiğini söylemişti.

Bunun üzere 2017'de ABD Federal Havacılık Komisyonuna (FAA) şikayette bulunduğunu söyleyen Barnett, kurumun çözüm için adım atmadığını ileri sürmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar