Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası o paylaşım gündem oldu! 16 saat önce depremi bildiler

Tokat'taki 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası o paylaşım gündem oldu! 16 saat önce depremi bildiler
Tokat peş peşe depremlerle sarıldı. İlk deprem gece 01.10 civarlarında oldu. 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından Tokat'ta bugün 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. Paniğe yol açan deprem sonrası peş peşe açıklamalar gelirken sosyal medyada bir paylaşım gündem oldu.

Türkiye son günlerde art arda olan deprem haberlerini konuşuyor. Dün gece Muğla Menteşe'de 3.9 büyüklüğün bir deprem oldu. Bu depremden saatler sonra gece 01.10 civarlarında Tokat, 4.7 büyüklüğünde depremle aniden sarsılmıştı.

Tokat, geceki depremin ardından saat 18.11'de 5.6 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı. Yerin 6 km altında olan deprem Samsun, Sivas, Kayseri, Çorum gibi çevre illerde de hissedildi.

deprem-bilme.png

DEPREMİ 16 SAAT ÖNCE BİLDİLER

Paniğe yol açan depremlerin ardından bir paylaşım gündem oldu. Sismik aktiviteleri inceleyen dünyaca ünlü SSGEOS hesabı 16 saat önce yaptığı bir açıklamada Muğla ve Tokat'taki depremleri işaret ederek “Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar