THY'den sefer iptali kararı! Tek tek açıklandı

THY'den sefer iptali kararı! Tek tek açıklandı
İran’ın İsrail’e karşı başlattığı saldırılarının ardından Lübnan, İran, Irak, Ürdün gibi birçok ülkenin hava sahasını kapattı.

THY, İran ile İsrail arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte İstanbul-Amman, Tahran-İstanbul, Meşhed-İstanbul, İsfahan-İstanbul, Şiraz-İstanbul, Bağdat-İstanbul, İstanbul Sabiha Gökçen-Necef ve İstanbul-Erbil seferlerini karşılıklı olarak iptal etti.

AJet'in İstanbul Sabiha Gökçen-Damman uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Ajet'in İstanbul Sabiha Gökçen-Riyad uçağı da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı.

THY'nin İstanbul-Şiraz ve İstanbul Meşhed seferini yapan uçakları Erzurum'a, THY'nin İstanbul-Bağdat seferini yapan uçağı Diyarbakır'a, THY'nin İstanbul-Dubai seferini yapan kargo uçağı İstanbul'a, AJet'in İstanbul Sabiha Gökçen-Kuveyt uçağı ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi.

THY'nin diğer uçuşları da bu durumdan etkilendi. İstanbul-İsfahan seferini yapan uçak Elazığ'a, İstanbul-Tahran seferini yapan uçak İstanbul'a, İstanbul-Karaçi seferini yapan uçak da İstanbul'a yönlendirildi. Ayrıca, THY'nin Kuala Lumpur-İstanbul uçuşu Dubai'ye yönlendirildi.

Orta Doğu'da yaşanan gerilim nedeniyle havayolu şirketleri ve yolcular, bölgedeki güvenlik durumunu yakından takip ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar