Biden: İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz

Biden: İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz
İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırısıyla ilgili gelişmeleri ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da ulusal güvenlik ekibiyle takip ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısına ilişkin gelişmeleri yakından takip ediyor.

Beyaz Saray'ın ulusal güvenlik ekibiyle bir araya gelen Başkan Biden, İsrail'in güvenliğine olan taahhüdünün sarsılmaz olduğunu vurguladı.

Biden, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıdan bir kareyi sosyal medya hesabından paylaştı. Toplantıda İran'ın İsrail'e yönelik saldırısıyla ilgili olarak Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi önemli isimler yer aldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı açıklamada, "İran, İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı. Başkan Biden'ın mesajı net: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz. ABD, İsrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmalarını desteklemektedir" ifadelerine yer verdi.

Watson ayrıca, Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönerek gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ettiğini ve ABD'li yetkililerin İsrailli muhataplarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar