Tarihteki ilk insanların nerede yaşadığı tespit edildi: Bilim insanlarından büyük keşif!

Tarihteki ilk insanların nerede yaşadığı tespit edildi: Bilim insanlarından büyük keşif!
Bilim insanları, tarihteki ilk insanların yaşadığı yerleri belirlediklerini iddia ettiler.

Yaklaşık 70.000 yıl önce Afrika kıtasını terk eden ve 45.000 yıl önce Asya ve Avrupa'ya yayılan ilk insanların, Afrika'yı terk ettikten sonraki yerleşim yerleri uzun süredir belirsizliğini koruyordu.

Ancak uluslararası bir araştırmacı ekibi, bu gezginlerden yaklaşık bininin Orta Doğu'ya yayılan "Pers Platosu" olarak bilinen bir bölgede yaşadığını belirledi.

Bu keşif, antik DNA, modern gen havuzları ve bölgenin ideal bir yaşam alanı olduğunu gösteren paleoekolojik kanıtlar kullanılarak yapıldı.

515-4ibj-cover.webp

AFRİKALI OLMAYAN TÜM İNSANLARIN ATA KÖKENLERİ...

Padova Üniversitesi'nden araştırmacı Luca Pagani, "Sonuçlarımız, Avrasya'nın kolonizasyonundan önce, günümüzde Afrikalı olmayan 'tüm insanların' atalarının nerede yerleşim kurduklarına dair ilk tam resmi sağlıyor" dedi.

Araştırmacılar, Pers Platosu'nun coğrafi ve iklimsel özelliklerini incelemek için simülasyonlar oluşturdu. Homo sapiens'in bu bölgeye yerleştiği dönemde, platonun oldukça yüksek olduğu bulundu.

Araştırmacılara göre bu durum, atalarımıza çevredeki bölgelere göre bir avantaj sağladı.

Bilim insanları, tarihteki ilk insanların yaşadığı yerleri belirlediklerini iddia ettiler.

fd78d8edd867364d8870570bedfa541c.png

ARABİSTAN VE LEVANT'TA BULUNDU!

Nature dergisinde yayınlanan çalışmada, "Kızıldeniz'in her iki kıyısında ve Akdeniz boyunca uzanan bir alanın varlığı, uygun bir yaşam alanı sağlamış olabilir" ifadelerine yer verildi.

Ancak, "Pers Platosu"nda fosilleşmiş Homo sapiens kalıntılarına rastlanmamıştı. Bununla birlikte, bu tür kalıntılar Arabistan ve Levant'ta bulunmuştu. Çalışma, bu grubun plato bölgesindeki ilk insanların torunları olabileceğini iddia etti.

141241-n44t.jpg

DNA'MIZDAKİ NEANDERTAL İZLERİ BULUNDU

Homo sapiens, Afrika dışında yaşayan ilk insan türü değildi. Türümüzün eski zamanlarda melez şekilde üremesi, günümüzde Afrikalı olmayan insanların DNA'sına küçük bir Neandertal katkısı bırakmıştır.

Neandertallerin Homo sapiens'in gelişinden önce bölgede olduğu doğrulandı. Dolayısıyla keşfedilen plato, bu etkileşimin gerçekleştiği yer olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar