Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Tarihî şov mu yoksa efsane kurtarma mı?

Değerli okuyucularım İsveç'te yaşayan gurbetçimiz Emrullah Gülüşken'in koronavirüse yakalanması sonrasında Türkiye'ye getirilme operasyonunu tüm televizyonlardan naklen izledik.

Herkesin aklına yazı başlığımdaki iki soru geldi. İktidar şov mu yaptı yoksa hakikaten efsane kurtarma operasyonu mu oldu?

İşte bugünkü yazımda bu konuyu derinlemesine analiz edeceğim.

***

İsveç'te yaşayan gurbetçimiz Emrullah Gülüşken'in korona testinin sonucunun pozitif çıkması yani virüse yakalandığının kesinleşmesi sonrasında hastaneden eve geri gönderildi.

Emrullah beyin kızı Leyla Gülüşken'in yoğun çabası ile Sağlık Bakanlığı'nın da önemli katkısı ile gurbetçimiz Türkiye'ye getirildi.

***

Gurbetçimiz Türkiye'ye getirildi getirilmesine ama tüm televizyonlardan bu getirilmeyi canlı yayınlamak nedir?

Hadi iyi düşünelim. Gurbetçimiz efsane operasyonla Türkiye'ye getirildi. Velev ki İsveç de bizim sağlık sistemimizi kıskandı.

Televizyonlardan canlı yayınla vermek nedir?

Yoksa korona döneminde iktidarın kaybettiği oyları bu operasyonla geri kazanmak mı amaç?

Gazeteci soru sorar. Ben de sorumu sordum. Yetkililerden birisi cevap verirse ben de bu köşemden yayınlarım.

***

Gelelim gurbetçimizin kızı Leyla hanımın ifadelerindeki çelişkilere.

Yeniçağ gazetemizin internet sitesindeki haber analizine göre, Leyla Hanım CNN Türk'te şu ifadeleri kullandı:

 "Durumu ciddileşince hastaneyi aradık. Ateşi kırktı hastaneyi aramak zorunda kaldık ve durumun ciddi olduğunu belirttim o zaman bir doktor gönderdiler. Eve doktor gelip kontrol ettikten sonra durumun gerçekten ciddi olduğunu görünce eve ambulans çağırıldı. Ambulansla babam hastaneye götürüldü biz babamla birlikte olamadık yasaktı. Bundan 1 saat sonra babam beni aradı COVİD -19 teşhisinin konulduğunu söyledi. 'Kızım gelip beni alır mısın?' dedi.  'Hastanede yatamıyorum' dedi. Bu duruma ben tepki gösterdim. Doktorla konuştum doktor bana, durumunun çok ciddi olmadığını, daha akciğerlere kadar inmediğini nefes alabildiğini söyledi. Ben de ilaç tedavisini sorduğumda sadece ağrı kesici verileceğini söyledi."

Sonrasında Leyla Gülüşken katıldığı Habertürk canlı yayınında ise Okan Ateş'in "Türkiye'ye gelmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise, "Yollar açılırsa tatile gelirim elbet. Ben çok eminim. Babam iyileşerek gelecek" şeklinde cevap verdi.

***

İlk başta Leyla Hanım CNN Türk'te babam ciddi hasta diyor. Sonrasında Habertürk'teki yayında ise Leyla Hanım, babam iyileşecek Türkiye'ye böyle gelecek diyor.

Leyla Hanımın bu çelişkili ifadeleri, acaba sonrasında iktidarın müdahalesiyle mi oldu? Elbette bilmiyoruz. Ama ciddi kuşkuları da içinde barındırıyor diyebiliriz.

***

Hadi hepsini geçtik yukarıda yazdığım gibi, neredeyse tüm haber kanallarının adeta tek bir rejiden yönetilir gibi aynı KC'lerle, aynı başlıklarla canlı yayınla bu kurtarma operasyonunu vermesi şov değil midir? Şov değilse bir yetkili bana cevap versin bu canlı yayın işini hemen köşemden yayınlayım.

***

Eğer ki canlı yayın işi iktidarın korona döneminde kaybettiği oyları geri almak için düzenlenmiş operasyonsa ülkemiz için vahim bir hatadır.

İktidarın haberi hiç olmadan kraldan çok kralcıların işiyse hemen soruşturma başlatılmalıdır.

Her hâlükârda canlı yayın işi vahim hata olmuştur.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları