Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Şu durumda bile muhalefet yapanlar

Şanlı Türk Ordusu'nun Barış Pınarı Harekatı'na başladığı, önce Twitter'dan duyuruldu. Sonra da Hulusi Akar'a talimat verildiği videosunu tüm TV'lere servis ettirildi. İlk başta kamera ile çekip sonra TV'lere servis ediliyor, bu garip değil mi? Değerli okuyucularım işte bu yazımda onu yazıp değerlendireceğim.

***

Gazeteci meslek büyüğümüzle yemek yerken harekâtı değerlendiriyorduk. Konuşmamız neticesinde erken seçim olacağı sonucuna vardık: Çünkü AKP'nin oyları erirken hükümete hayat öpücüğü olabilecek bu harekatı anketsiz adım atmayan politikacılar iyi değerlendirir. İşte bu değerlendirme de erken seçim olabilir.

***

Bu yazıdan aman PKK terör örgütüne darbe anlamına gelen Barış Pınarı Harekatı'na karşı olduğum çıkmasın. Geç bile kalındı, bu harekâtı yürekten destekliyorum. AKP'nin ve ona bağlı trol çetesinin önüne gelen insanlara hemen bölücü, FETÖ'cü yaftası asması 31 Mart seçimlerinden kalma hastalıklardandır.

***

'Millet İttifakı, doğrudan HDP, dolaylı olarak PKK terör örgütü ile işbirliği yapıyor' denildi. Hatta 31 Mart seçimleri öncesinde HDP, bizzat Millet İttifakı'nın içinde gösterildi. 'İllet', 'Zillet' diyerek hakaretler edildi. PKK, FETÖ ile beraber hareket etmekle Millet İttifakı resmen suçlandı.

Bu iftiraları, PKK terör örgütüne ağır darbe olan Barış Pınarı Harekâtı'nı CHP ve İYİ Parti'nin desteklemesi çürüttü. Bu iftirayı atanların yüzleri kızarmadı mı? Çünkü TBMM'den geçen Barış Pınarı Harekâtı teskeresine PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP 'hayır' dedi, İYİ Parti ve CHP 'evet' dedi. Demek ki neymiş? İYİ Pati ve CHP dolaylı olarak da Millet İttifakı HDP ile beraber değillermiş. Kara çalanlar; artık bu saçma sapan iftirayı atmayın. Çünkü halk arasında söylenen bari destekli sallayın sözlerini size hatırlatırız.

***

Gelelim asıl konumuza. AKP'nin en yetkili ağızları; partilerinin oylarının eridiğini, resmi toplantılarında 'Yüzde 38 bile alsak bizim gibi bu oyları alacak başka parti yok' diyerek adeta yok oluşu itiraf etti. AKP'nin yanı sıra Cumhur İttifakı da erirken 'Bu harekât tiyatro olarak yapıldı' demek yanlıştır. Çünkü Türk Ordusu, şanlı Mehmetçiğimizin PKK terör örgütü ile Suriye'de çarpışması hafife alınmış olur. Ancak 'Bu konuda geç kalındı. Terör koridorunun bu kadar büyümesine neden izin verildi?' şeklinde eleştirmeliyiz. AKP'ye; 'Açılım sürecinde mi bu terör koridorunun temelleri atıldı?' diye sormak lazım. AKP iktidarda kalma zorunluluğu olan partidir. Bunun nedenleri vardır. O da bambaşka bir yazı konusudur.

***

Şivan Perver, Megri Megri türküsüyle, açılım günlerinde Diyarbakır'da düet yaptığı zamanlarda, biz, 'Bu herif PKK'lı' dediğimizde 'Sus şehit kanından beslenen vampirler' diyen trol çeteleri, dünkü Şivan Perver videosunu izleyince yüzleri kızardı mı acaba? Bence kızarmaz çünkü yüzü olanın yüzü kızarır.

Şivan Perver vakası değil ki sadece. Bugün AKP'nin içinden bile Barış Pınarı Harekâtı'na karşı çıkacak isimlerin olduğuna inanıyoruz. Üstelik de bunlar, Şivan Perver gibi Türk cephesini yaylım ateşine tutarak ağır ifadeler kullanacaklardır.

***

Devlet memuru olan bir akrabama zamanında Erzurum'da şunları söyleyen polis özel harekât müdürünün sözleriyle yazımı bitireyim:

"Politikacılar oy kaygısı ile hareket etmediği gün terörü bitiririz!..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları