Staj ve çıraklık sigortası mağdurları SGK önünde buluştu

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları SGK önünde buluştu
1986 yılında yürürlüğe giren 3308 Sayılı Yasa, zorunlu staj ve çıraklık yaparken Sosyal Güvenlik haklarını ellerinden alan bir grup mağdurun sesini duyurdu.

Mağdurlar, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından verdikleri sigorta kartlarıyla yanıltıldıklarını ve haklarının ellerinden alındığını belirtti.

q.jpg

SGK'nın "Sigortanız başladı" dediği kartlarla aldatılan mağdurlar, daha sonra yaşanan tarih değişiklikleriyle ikinci bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Dünya genelinde görülmeyen bir uygulamayla karşı karşıya olduklarını belirten mağdurlar, fiili çalışma ve maaş alma durumlarında iş hayatının başladığı kabul edilirken, kendi durumlarının farklı değerlendirildiğini ifade etti.

qq.jpg

Yurtdışında benzer şartlarda staj veya çıraklık yapmış kişilerin Türkiye'ye geldiklerinde işe giriş tarihlerini kabul ettirebildiğini belirten mağdurlar, kendi haklarının gasp edildiğini vurguladı. Aynı şekilde, kadın doğum borçlanmasında da haksızlık yaşandığını ifade eden mağdurlar, işe giriş tarihi kabul edilmeyen staj/çıraklık girişlerinin, kadın doğum borçlanmasında işe giriş olarak değerlendirilmesine tepki gösterdi.

q-001.jpg

Mağdurların talepleri arasında, eline verilen sigorta kartlarında belirtilen işe giriş tarihlerinin kabul edilmesi ve bu haksızlığın sona erdirilmesi bulunuyor. Mağdurlar, mücadelelerinin siyasi bir amaç taşımadığını ve sadece hak mücadelesi olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar