Soylu'dan Erzurum'daki saldırıyla ilgili tehlikeli açıklama

Soylu'dan Erzurum'daki saldırıyla ilgili tehlikeli açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum mitinginde taşlı saldırıya uğrayan İBB Başkanı İmamoğlu hakkında açıklama yaparak "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür." ifadelerini kullandı. Soylu ayrıca provokasyonu İmamoğlu'nun hazırladığını iddia ederek canlı yayında açıklamada bulunacağını söyledi. İmamoğlu, saldırı sonrası "Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok." demişti.

Selahattin Demirel / Günboyu

Bugün Erzurum''da miting yapan İBB Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu''na kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırıda bulunuldu.

Saldırıda mitinge katılanların yaralandığı görüntüler ortaya çıkarken polislerin olayları engellemekte gayret göstermediği iddiaları öne sürüldü. İmamoğlu, Erzurum Valisi, belediye başkanı v epolisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İÇİŞLERİ BAKANI''NDAN AÇIKLAMA: "ASIL PROVOKATÖR İMAMOĞLU"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çirkin saldırı hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Bakan Soylu olayla ilgili İmamoğlu''nu suçlayarak şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını biraz sonra katılacağım Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım."

İMAMOĞLU ERZURUMLULARLA İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Bakan Soylu, İmamoğlu''nu Erzurumluları provokatörlükle suçladığını iddia ederken İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayın Erzurumlularla bir ilgisinin olmadığı vurgulayarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Devletin kolluk güçleri oradaydı, müdahalede bulunmadı. Vali beni aradı, 7 yaralı olduğunu söyledi. Ben şu anda 9 yaralıyla konuştum. Orada yaralanan tüm hemşehrilerim sağlık durumuyla ilgili durumları bize aittir. Ben çocukluğumdan beri Erzurum''la diyalog halindeyim. Bu konunun Erzurumlularla bir ilgisi yok. Bugün olan olayların Erzurumlu hemşehrilerimle uzaktan yakından ilgisi yok. Erzurumlu hemşehrilerim bunu adaleti ile sorgulayacaktır. "

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar