Son dakika... İran: Şimdilik konu kapandı

Son dakika... İran: Şimdilik konu kapandı
İran, İsrail'e gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin yeni bir açıklama yaparak, "Şimdilik konu kapandı. Eğer İsrail başka bir hata yaparsa, tepkimiz çok daha şiddetli olacak" dedi.

RNA haber ajansı: İran'ın Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi İsrail'e saldırı hakkında "Bu Tahran ile Tel Aviv arasındaki bir çatışmadır, ABD'nin bundan uzak durması gerekir. İsrail rejimi bir hata daha yaparsa İran'ın tepkisi çok daha sert olur" açıklamasında bulundu.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının BM'nin belirlediği misilleme çerçevesine uygun olduğunu vurguladı; İsrail'in tekrar taarruza geçmemesi durumunda bunun tek seferlik bir saldırı olacağını ifade etti.

İran'ın BM Daimi Temsilciliği'nin X platformundaki hesabından yapılan açıklamada mevcut çatışmanın İran ve İsrail arasında olduğu, ABD'nin uzak durması gerektiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, “BM’nin meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesi uyarınca gerçekleştirilen İran'ın askeri harekâtı, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarımıza yönelik saldırısına yanıt olarak gerçekleşti" denildi.

Tahran'ın Daimi Temsilciliği, "Meselenin sonuçlandığı düşünülebilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisi çok daha sert olacaktır. Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasındaki, ABD'nin uzak durması gereken bir çatışmadır!” ifadelerini kullandı.

İran, İsrail savaş uçaklarının 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurarak aralarında üst düzey bir İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de aralarında olduğu 11 kişiyi öldürmesinin ardından intikam sözü vermişti.

Tahran cumartesi gecesi, yapılan bu açıklamadan yaklaşık iki hafta sonra harekete geçerek İsrail'e yönelik bir hava saldırısı başlattı. Saldırıda yüzlerce dron ve füze kullanıldığı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar