Son dakika... 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul ve Bursa'dan açıklama geldi

Son dakika... 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul ve Bursa'dan açıklama geldi
Marmara Denizi çevresinde deprem meydana geldi, deprem en çok İstanbul ve Bursa'da hissedildi. İstanbul ve Bursa Valisi'nden ilk açıklama geldi.

Marmara Denizi çevresinde deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa'da derin hissedilen depreme ilişkin ilk açıklamalar da geldi. AFAD, depremin büyüklüğünün 5,1 olduğunu açıkladı. Depremin derinliği ise 4,73 olarak ölçüldü.

İSTANBUL VALİSİ GÜL’DEN İLK AÇIKLAMA!

İstanbul Valisi Davut Gül, depremin ardından bir açıklama yaptı. Gül “Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin” dedi.

BURSA VALİSİ DEMİRTAŞ’TAN İLK AÇIKLAMA!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Gemlik’te hissedilen depremin ardından şu açıklamayı yaptı:

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi açıklarında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş olup, çevre illerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum tespit edilmemiştir.

Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımız teyakkuz halinde olup, tüm ekiplerimiz durumu yakından takip etmektedir. Rabbim ülkemizi afetlerden korusun.

afad-acillamaa.jpg

AFAD’DAN İLK AÇIKLAMA

Meydana gelen depremin ardından açıklama yapan AFAD, depremin büyüklüğünün 5,1, derinliğinin ise 4,73 olduğunu açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” denildi.

kandillii.jpg

KANDİLLİ RASATHANESİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan ilk açıklamaya göre ise depremin büyüklüğü 4,9 olarak açıklandı. Derinliği ise 5,4 kilometre olarak ölçüldü.

Deprem İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir ve Kütahya'da hissedildi.

bakankoca.jpg

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da hissedilen depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar