Özgür Demirtaş isyan etti: Türkiye'ye yakışmıyor!

Özgür Demirtaş isyan etti: Türkiye'ye yakışmıyor!
Son haftalarda Türk yetkililerin offshore döviz swapları üzerinde olan bazı kısıtlamaların gevşetilmesi konusunda görüşmeler yürüttüğü iddia ediliyor. Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan bu konuyla alakalı bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Son haftalarda Türk yetkililerin offshore döviz swapları üzerinde olan kısıtlamaların gevşetilmesi konusunda bazı görüşmeler yürüttüğü iddia ediliyor.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş da kısıtlamalarla alakalı olarak çok önemli bir değerlendirme yaptı. Demirtaş, swap kanallarının açılması gerektiğini ve bu durumun Türkiye'ye yakışmadığını belirtti.

ozgur-demirtasss.png

"TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR"

Özgür Demirtaş, sosyal medyadan paylaştığı bir gönderide; "Swap kanalları açılmalı. Mevcut durum Türkiye’ye yakışmıyor. Swap kanallarını ilk başta kapayan zihniyet tarihin tozlu sayfalarında yerin dibine sokulanlardan olacak…" ifadeleri kullandı.

SWAP NEDİR?

Swap kelimesi, İngilizcede “Değiş tokuş”, “Takas” gibi anlamlara gelen. Bu terim, finans terminolojisinde döviz cinsinin karşılıklı takas edilmesini belirtir. Söz konusu işlemler iki tarafın varlık ve faiz ödemelerinin karşılıklı bir şekilde değiştirilmesine dayanır. Döviz değişimi, bir anlamda varlık transferi olarak tanımlanabilir. Bu işlemler standart para ve hisse transferlerine göre daha farklı bir karaktere sahiptir.

Döviz değişim işlemleri çoğunlukla borç ve faiz transferi için yapılır. Söz konusu işlemlerde eş zamanlı bir şekilde değişim yapılır. Bu değişim, farklı para birimlerine dâhil olan varlıklar üzerinden uygulanır. Takas işlemlerinde varlık transferi bazı çeşitli finansal varlıklar üzerinden gerçekleşir. Bu dönüşüm, finansal kayıpların giderilmesine ve varlık yönetiminde stabilite sağlanmasına yardım eder.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar