Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi anıldı

Somuncu Baba ve  Hulûsi Efendi anıldı
Sultanbeyli Belediyesi ile Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı’nın düzenlediği panelde “Somuncu Baba” olarak bilinen Şeyh Hamid- i Veli ile 42 yıl boyunca Somuncu Baba Cami’nde imamlık yapan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi anıldı.

Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi anıldı

Yusuf AKSAKAL / Günboyu

Özel etkinlikte konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak kültür sanat sezonu boyunca ülkemize değer katmış, toplumumuzun ruh dünyasını aydınlatmış değerli büyüklerimizi düzenlediğimiz programlarla anıyor, onları anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

MANEVİ DÜNYAMIZA IŞIK

Düzenlenen programlarla özellikle gençlerin böyle değerleri tanımasını amaçladıklarını vurgulayan Başkan Keskin, “Bu programlarla özellikle genç kuşakların milli ve manevi önderlerimizi, rehberlerimizi özümsemesini arzu ediyoruz. Üzerinde bin yıldır yaşadığımız bu topraklar bugüne kadar bağrında birçok değeri yetiştirdi. O değerlerin başında gelen Somuncu Baba ve Seyyid Osman Hulûsi Efendi, bizim manevi dünyamıza ışık tuttu. Onların ışıklarıyla aydınlanan bu toprakların üzerinde büyük bir İslam medeniyeti kuruldu ve hala o ruhla medeniyetimiz yoluna devam ediyor” diye konuştu. Osman Hulûsi Efendi Vakfı Eğitim Genel Müdürü Resul Kesence de yaptığı konuşmada programdan dolayı Sultanbeyli Belediyesi’ne ve katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar