Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Sokağa çıkma yasağını neden Erdoğan açıklamadı?

Değerli okuyucularım yazımın yayınladığı gün son sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonu olacak. Sokağa çıkma yasakları ülkemizi koronanın yeni vurduğu günlerde çokça tartışılmıştı. Uzmanlar hatta Bilim Kurulu üyeleri 1 ay sokağa çıkma yasağı ilan edelim sonra Türkiye'de vaka görülmez demişlerdi. Uygulanmadı. Bir gece saat 22.30'da açıklandı, saat gece 00.00'dan geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 1 ayda kapılmayan virüs 1.5 saate milletin sokağa çıkmasıyla birlikte kapıldı. Umrecileri hiç söylemeyim bu satırlar yetmez. İlk vaka Umrecilerden duyuldu. Onları herkes unuttu. Güya arkadaşlar koronada başarılılarmış. Doğru Umrecileri bu korona dünyayı kasıp kavururken yurt dışına yollamak ve karantina olmadan ülkemize onları yaymak ancak bu arkadaşlar döneminde olabilirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu haftaki sokağa çıkma yasağının olup olmadığı konusu İçişleri Bakanlığı genelgesiyle açıklığa kavuşacak dedi. Bugünkü yazımın konusu "Bu yasağı artık neden Erdoğan açıklamadı?" oldu. Çünkü en ufak korona vakasını bile Sağlık Bakanı değil, kendisi açıklayan Erdoğan ne oldu da başkasına sokağa çıkma yasağı açıklaması yaptırıyor? İşte yazımda bu konuyu analiz edeceğim.

***

AKP Genel Başkanı'nın artık korona açıklamalarına ara verdiğinin fitilini, dünkü İçişleri Bakanlığı genelgesine atıfta bulunması ile ateşlendi.

Erdoğan'ın korona açıklamalarına ara vermesinin en önemli nedeni: Koronada başarı sağladık fikrinin artık oy nazarında fayda etmediğidir. Yani bu fikir Erdoğan'a artık hakim diyebiliriz.

Bunun erken seçim tartışmalarına elbette etkisi olacaktır. Ama yazımın konusu bu değil.

***

Ne deniyordu AKP'liler arasında? Koronoda tarihi başarı sağladık, milletin bize desteği artı, oyumuzu da arttırdık.

Ama dünkü Erdoğan açıklamasının detayları bunun tam tersini şununla gösterdi: Korona dönemindeki 16 milyon işsizin olduğunun bedelini AKP ağır ödeyecektir.

***

Erdoğan ve AKP iktidarda hiç kuşkusuz ki kalmak zorundadır. Yani Meral Hanım ve Kemal Bey gibi muhalefette Erdoğan ve AKP bir gün bile kalamaz. Kalamaz derken, AKP'nin psikolojisi böyledir anlamında yazdım.

Kendisini iktidarda kalmak zorunda hisseden Erdoğan ve AKP, hiç kuşkusuz ki iktidarını devam ettirmek için en ufak detayı bile kaçırmaz.

İşte bu detaylardan birisi de yukarıda yazdığım gibi korona başarı hikâyesi iddialarının vatandaşta çok da karşılığı olmadığıdır.

Olmuyor da.

Çünkü 16 milyona dayanan korona dönemindeki işsizlik sayılarının AKP'ye çokta faydası değil tam tersi zararı olduğunu Erdoğan biliyor.

İşte bu yüzden AKP Genel Başkanı Erdoğan son sokağa çıkma yasağını İçişleri Bakanlığı genelgesine atıfta bulunarak açıklatıyor.

Çünkü her türlü olumsuzluğun tek adam rejimlerinde tek adama yazıldığını Erdoğan iyi biliyor.

Eee Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bu rejimi siz küçük ortağınızla beraber kurdunuz.

Şimdi bunun olumsuz etkilerine katlamanız lazım Sayın Cumhurbaşkanı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları