Sivas’ta bir ilk, o yöntemle sağlığına kavuştu

Sivas’ta bir ilk, o yöntemle sağlığına kavuştu
Sivas'ta bir hasta, sağlığına kavuşmak için ilk kez uygulanan kapalı Bypass yöntemini tercih etti.

Sivas Medicana Hastanesi'nde tedavi gören S.K. (45), göğüs ağrısı şikayetiyle Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kasım Doğan'a başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastanın damarlarında tıkanıklık tespit edilmesi üzerine ameliyata karar verildi. Kapalı Bypass yöntemiyle gerçekleştirilen operasyon sonrasında S.K., kısa bir süre içerisinde sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu oldu.

Kalp Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kasım Doğan, kapalı Bypass yönteminin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, Sivas'ta ilk kez uygulanan bu yöntemin hastalar için bir konfor sağladığını belirterek, "Son zamanlarda kapalı Bypass yöntemi gündemde. Biz de en son hastamızı bu yöntemle tedavi ettik. Kapalı Bypass, son yıllarda yaygınlaşan bir uygulama haline geldi. Bu yöntem, hastalara kısa süre içerisinde taburcu olma ve normal hayatlarına geri dönme imkanı sunuyor. Ancak her hastada uygulanamayabilir. Özellikle aşırı kilolu veya göğüs duvarında deformiteleri olan hastalarda bu yöntem tercih edilemeyebilir. Ancak hastaların büyük çoğunluğunda başarıyla uygulanabiliyor" dedi.

Kapalı Bypass yönteminin hastaların iyileşme sürecini kısalttığını vurgulayan Doğan, "Bu yöntemle hastalar daha hızlı bir şekilde taburcu oluyor ve günlük yaşamlarına erken dönüyorlar. Açık Bypass ameliyatıyla yapılan işlem arasında temel bir fark yoktur. Ancak göğüs kemiği kesilmediği için hastanın iyileşme süreci daha hızlı olmaktadır. Göğüs kemiği kesildiğinde iyileşme süreci daha uzun olur ve hastanın normal yaşamına dönmesi gecikir. Kapalı yöntemle yapılan ameliyatlar ise hastanın normal yaşamına daha çabuk dönmesini sağlar. Sivas'ta bu yöntemle gerçekleştirilen ilk ameliyatı başarıyla tamamladık. Genç bir hastamızın göğüs ağrısı şikayeti üzerine yaptığımız tetkikler sonucunda ameliyat kararı aldık ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamızı 3. gününde taburcu ettik" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar