CHP’li Ağbaba ile AKP’li Varank arasında israf tartışması: Komisyonda gergin anlar

CHP’li Ağbaba ile AKP’li Varank arasında israf tartışması: Komisyonda gergin anlar
TBMM’de fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren kanun teklifinin komisyondaki görüşmelerinde, CHP'li Veli Ağbaba ve AKP'li Mustafa Varank arasında "şatafat ve israf’ tartışması yaşandı.

TBMM’de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi görüşüldü.

Görüşmeler sırasında AKP'li Mustafa Varank ile CHP'li Veli Ağbaba arasında hararetli bir tartışma yaşandı.

“FATİH SULTAN MEHMET KISKANIR”

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, “Tabii iyi şeyleri AK Parti hükümeti yapıyor; köprüleri, yolları... Ama kötü bir şey olunca kim yapıyor, onu ya faiz lobisi yapıyor ya üst akıl yapıyor. Şimdi de suç, üç harfli marketlerde ama Allah için hiç ekonomiyi, ülkeyi yönetenlerin suçu günahı yok. Yakında mahalle bakkallarına da inersiniz. Mazot iki kat artmış, gübre, ilaç fiyatları 3 kat artmış, tedbiri marketçilere, stokçulara ceza vererek çözmeye çalışıyorsunuz. Yeni bir hedef yaratıyorsunuz ve o hedef üzerinde Don Kişot'un yaptığı gibi savaşıyorsunuz. Şatafattan, ihtişamdan, israftan vazgeçerseniz bu işler çözülür. Biz sarayın içini görmüyoruz ama yeni alınan belediyeleri görüyoruz. Şehzadeler Belediyesi'ni görse Fatih Sultan Mehmet, ‘niye bunu düşünemedim’ diye kıskanır" ifadelerini kullandı.

179326.jpeg

“VİP SALONLARINI GÖRMENİZİ TAVSİYE EDERİM”

Komisyon Başkanı Varank da Ağbaba'ya, "Tekirdağ Belediyesi'ne bir bakın 1100 odalı" şeklinde yanıt verdi.

Bunun üzerine Ağbaba, "İhtişam ve şatafatta maşallah elinize su dökemeyiz, Sancaktepe'ye bakın. VİP salonlarını bir görmenizi tavsiye ederim" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar