Siirt'te üreticilere 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

Siirt'te üreticilere 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı
Siirt'te, 'Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi' kapsamında üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı.

Valilik himayesinde Siirt-Baykan kara yolundaki fidanlıkta fıstık fidanı dağıtımı yapıldı.

Siirt'te Valilik himayesinde gerçekleştirilen "Siirt Fıstığı Üretiminin Artırılması Projesi" kapsamında, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Siirt-Baykan kara yolundaki fidanlık alanında fıstık fidanı dağıtım programı düzenlendi. Programda konuşan Vali Kemal Kızılkaya, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde 2023 yılında 387 projeye 38 milyon 201 bin lira destek verdiklerini belirtti.

Kızılkaya, çiftçilere sağlanan ekonomik desteklerin önemine vurgu yaparak, son 5 yılda Siirt'te Tarım Arazilerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 292 bin 313, Siirt Valiliği İl Özel İdaresi Projeleri kapsamında ise 225 bin olmak üzere toplamda 517 bin 313 adet Siirt fıstığı fidanı dağıtımı gerçekleştirildiğini açıkladı. Bugün de bunlara ilave olarak 125 bin fıstık fidanı daha üreticilere dağıtılacağını ifade etti.

Siirt\'te üreticilere yüzde 75 hibeyle 125 bin fıstık fidanı dağıtıldı

KIRSAL KALKINMA PROJELERİNE BÜYÜK DESTEK

Vali Kızılkaya, Siirt'in tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, devletin bu sektörlere verdiği desteklerin devam ettiğini dile getirdi.

Programa katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan da il genelinde yapılan tarımsal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇİFTÇİLERE EKONOMİK DESTEK

Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan ise bölgede huzur ikliminin sağlanmasıyla birlikte fıstık üretiminin arttığını vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın ardından üreticilere fıstık fidanı dağıtımı yapıldı. Programa, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Kurtalan Kaymakamı Samet Serin, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Karademir ve çok sayıda üretici katıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar