'Sıfır Atık Projesi' ile ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlandı

'Sıfır Atık Projesi' ile ilgili genelge Resmi Gazete'de yayımlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı 'Sıfır Atık' projesiyle ilgili genelge, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan 'Sıfır Atık' projesi, Türkiye'nin birçok kesimine ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bu önemli adımın bir yansıması olarak, Sıfır Atık Yönetmeliği'ne ilişkin genelge Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçti.

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma hedefiyle yürütülen sıfır atık çalışmaları, kararlılıkla sürdürülüyor. Genelgeye göre, bina ve yerleşkeler ile mahalli idarelerde sıfır atık yönetim sistemi kurulması gerekiyor. Bu sistemi kurmayan veya eksik uygulayan kurumlar için gerekli denetimler yapılacak ve idari yaptırımlar uygulanacak.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler, Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek ve projenin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi ve sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli desteğin sağlanması isteniyor.

Emine Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan 'Sıfır Atık' projesi, Türkiye'nin çevre bilincini artırma ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bu proje, toplumun her kesiminde daha temiz ve sağlıklı bir çevre için önemli bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar