SGK duyurdu! Ne kadar emekli maaşı alırım diyen EYT'lilere kesin cevap

SGK duyurdu! Ne kadar emekli maaşı alırım diyen EYT'lilere kesin cevap
Sosyal Güvenlik Kurumu, 21 Şubat'ta Meclis'e gelecek EYT tasarısı ile emekli olacak vatandaşların alacakları emekli maaşlarını hesaplaması için yeni bir uygulama hayata soktu. Bu sistem ile EYT'liler aylıklarını kuruşu kuruşuna öğrenebilecek.

Şubat ayının başlarında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''ndan geçen EYT düzenlemesi, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ertelenmişti. 

21 Şubat''ta yeniden TBMM''ye gelecek düzenleme ile 2 milyon 250 bin vatandaş emeklilik hakkı kazanacak. Peki EYT ile emekli olanların maaşı ne olacak? 

Bu soruya yanıt vermek için kolları sıvayan SGK, EYT''liler için maaş hesaplama robotunu hayata geçirdi. 4a, 4b, 4c, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı oluşuna bakılmaksızın bütün emekli adayları bu sistem ile alacakları maaşı önceden öğrenebilecek.

MAAŞ HESAPLAMA UYGULAMASI NASIL ÇALIŞACAK?

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine giren emekliler, aşağıdaki bilgileri ilgili kutucuklara girmeleri halinde alacakları emekli maaşlarını öğrenebilecekler. 

TC Kimlik Numarası
SSK Sicil Numarası
Baba Adı
Nüfus İl
Doğum Tarihi 

DÜŞÜK MAAŞ GÖREN EYT''LİLER DİKKAT!

Maaş hesaplama robotunda düşük rakamları gören EYT''lileri uyaran uzmanlar, 5500 liranın altında görünen bütün rakamların yasal düzenleme gereği geçersiz sayılacağı ve bu kişilerin emekli aylıklarının 5500 liraya tamamlanacağını söyledi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar