Selçuk Geçer gram altının 2000 lira olacağı tarihi açıkladı

Selçuk Geçer gram altının 2000 lira olacağı tarihi açıkladı
Türkiye ekonomisi ve dolar hakkında yaptığı yorumlarla sosyal medyanın en popüler isimlerinden biri haline gelen Selçuk Geçer, Youtube kanalından yayınladığı videoda 2023'ün altının yılı olacağını iddia etti.

Altın, 2022 yılında beklediği yükselişi yapamamış ve özellikle FED ve Avrupa Merkez Bankası''nın sıkı para politikaları sonucunda yıl boyunca yatay bir hareket izlemişti. 2023''e sert bir giriş yapan altında, gram altının fiyatı 1130 lira seviyesini geçmiş durumda. Bu gelişmelerin üzerine ekonomist Selçuk Geçer, söz konusu artışın daha da hızlanacağını belirterek "2023 altının yılı olacak" açıklamasını yaptı. Geçer''in altının ulaşacağını iddia ettiği seviye ise takipçilerinde şaşkınlık yarattı.

GRAM ALTIN 2000 LİRAYI GÖRECEK

Geçer, gram altının seçimlere kadar 1350-1400 lira bandına yükseleceğini, seçim sonuçlarına bağlı olarak da yıl sonuna kadar 2000 lira seviyesini geçeceğini iddia etti. Geçer''in tahminlerine göre altının yükselmesinin 2 temel sebebi var. Birincisi Türk lirasında yaşanacak düşüşlerin devamlılığı, ikinci sebep ise uluslararası piyasada da altının diğer para birimlerine karşı değer kazanacağının öngörülmesi. 

İSLAM MEMİŞ DE DOĞRULADI

Geçer''in açıklamalarına benzer açıklamalar altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş''ten geldi. Yeniçağ TV''ye katılarak altın hakkında değerlendirmelerde bulunan Memiş, Mart ayının sonuna kadar gram altında 1450 lira seviyelerinin görülebileceğini belirtti. Memiş''in açıklamalarına göre altında yaşanacak değişim yalnızca Türk lirası ile alakalı olmayacak, benzer bir artışın ons altında da yaşanacağını öngören Memiş, yatırım tavsiyesi olmadığını hatırlatarak şu anda birikimi en iyi muhafaza etme yolunun altın olduğunu söyledi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar