Şehit ailesi çadırda mı yaşıyor? Valilikten flaş açıklama

Şehit ailesi çadırda mı yaşıyor? Valilikten flaş açıklama
Kahramanmaraş Valiliği, şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in depremzede ailesiyle ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kahramanmaraş Valiliği, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in şehit düşmesiyle ilgili olarak yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek bir basın açıklaması yayınladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Müslüm Özdemir'in ailesinin Kahramanmaraş'taki depremzede ailesinin çadırda yaşadığı haberlerinin gerçek dışı olduğu ifade edildi. Açıklamada, Kahramanmaraş’ta çadırların tamamen kaldırıldığı ifade edilerek, depremzedelerin konteyner kentlere yerleştirildiği ya da şahsi konteynerlerinin kendilerine teslim edildiği belirtildi.

kahramanmarasa-sehit-atesi-dustu-8543-dhaphoto6-001.jpg

Ayrıca, şehidin ailesine depremin hemen ardından verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine konteyner verildiği bilgisi paylaşıldı. Valilik, şehit haberinin ailesine ulaştırılmasının ardından ilgili kurumlar tarafından mahallede bulunan taziye evi, tören alanı ve taziye yeri olarak belirlendiğini açıkladı.

kahramanmarasa-sehit-atesi-dustu-8543-dhaphoto3-001.jpg

Devletin, depremde evleri yıkılan ve ağır hasar alan tüm vatandaşlara TOKİ Konutları ve Kalıcı Köy Konutları yapma çalışmalarının hızla devam ettiği belirtilen açıklamada, şehidin ailesinin de kırsal mahallede ikamet ettiği ve hak sahibi olduğu ifade edildi. Ayrıca, aile için Kalıcı Köy Konutu'nun kısa sürede yapılacak ve teslim edileceği bilgisi verildi.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar