Seçimin yenileneceği Şanlıurfa Hilvan’da ortalık karıştı: Oy yakma görüntüleri ortaya çıktı

Seçimin yenileneceği Şanlıurfa Hilvan’da ortalık karıştı: Oy yakma görüntüleri ortaya çıktı
Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde seçimlerin yenilenmesine sebep olan oy yakma olayının görüntülerin ortaya çıktığı iddia edildi.

Hilvan İlçe Yüksek Seçim Kurulu, resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti'nin belediye başkanlığını kazandığı Hilvan'daki seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi. Kurul, seçim günü yaşanan olaylar sonrasında toplanarak aldığı kararla, seçim sürecindeki usulsüzlüklerin ve şiddetin sonuçları etkilediğine hükmetti.

Toplantıda, seçim günü Gençlik Merkezi'ni basan bir grup tarafından 5 sandığın tutanaklarının yakılması ve bir sandıkta yaşanan kavga sonrası görevlilerin salonu terk etmesi gibi ciddi ihlallerin tespit edildiği belirtildi. Bu olayların seçim sonucunu direkt etkilediğine dair somut delillerin bulunduğu vurgulandı.

secimin-yenilenmesine-neden-olan-oy-yakma-17007553-amp.jpg

Olayların detaylarına ilişkin ortaya çıkan görüntüler ise şok etkisi yarattı. Görüntülerde, Gençlik Merkezi'ni basan iddia edilen AKP’li bir grubun DEM Parti görevlisini darp ettikten sonra polisleri geçerek içeri girdikleri ve oy pusulaları ile tutanakları yaktıkları iddia edildi. Başka bir görüntüde ise AKP’li adayın yeğeni ile iki belediye çalışanının çöp konteynırına attıkları bazı kağıtları ateşe verdikleri ve bunların da oy pusulaları olduğu iddia edildi.

aw175804-02-jdc3.jpg

Yaşanan bu skandalın ardından Yüksek Seçim Kurulu, Hilvan'da yapılan seçimlerin 2 Haziran 2024 Pazar günü yeniden gerçekleştirilmesi kararını verdi. Kararın, adil ve şeffaf bir seçim süreci için alındığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar