Seçime şaibe karıştı iddiası: AKP mühürlü oy pusulaları ortaya çıktı

Seçime şaibe karıştı iddiası: AKP mühürlü oy pusulaları ortaya çıktı
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde seçime şaibe karıştığı iddiası ortalığı karıştırdı. AKP mühürlü oy pusulaları bulundu

ŞANLIURFA'DA AKP MÜHÜRLÜ PUSULALAR ÇIKTI

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde üzerinde AKP mührü bulunan bazı oy pusulaların ortaya çıkması, sosyal medyada çok büyük yankı buldu. Usulsüzlük ve ihmal iddiaları gündemi bomba gibi sarstı.

secimmm.png

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş sandık kurulu başkanlarına seslendi;

Yeşiltaş, tutanakların oylar sayılmadan önce imzalatılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

'DİKKATLİ DAVRANILMALI'

“Sandık kurulu başkanları bu konuda dikkatli davranmalı, sandık kurulu üyelerine de böyle bir zorlamada bulunulamaz. Halkımızı sayım sürecinde oy kullandıkları sandıklara davet ediyorum” dedi.

'BOŞ TUTANAKLAR İMZALATILIYOR'

Boş tutanakların imzalatılmaya çalışıldığına dair sandık görevlilerinden bilgi aldıklarını vurgulayan Yeşiltaş, şunları söyledi: “Bazı sandık kurulu başkanları boş tutanakları sandık görevlilerine imzalatmaya çalışıyor. Sandık kurulu görevlilerimiz ve müşahitlerimiz bu usulsüzlükle ilgili erken imza vermeyip, itirazda bulunarak tutanak tutuyor. Hatta bazı yerlerde kendilerini seçim kurulu görevlisi olarak tanıtıp imzalamanız gerekiyor şeklinde baskı oluşturulmaya çalışılıyor. Okul sorumlularımız ve sandık görevlilerimiz bu konuda eğitimli oldukları için boş tutanakları imzalamıyor.

Ancak diğer partilerin sandık görevlilerinin imzaladığının bilgilerini alıyoruz. Okul sorumlularımız ve avukatlarımız itirazlarını yaptı. İl, ilçe seçim kurullarını, emniyet güçlerini tedbir almaya davet ediyorum. Halkımızın oyları bize emanettir. Her bir oyu koruyacak tedbirlerimiz hazırdır. Tüm halkımızı sandıklar kapandıktan sonra, oy kullandıkları yerlere giderek sayıma katılmaya davet ediyorum.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar