Seçim tiyatrosu: Tarım Kredi stokladı TMO satıyor

Seçim tiyatrosu: Tarım Kredi stokladı TMO satıyor
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

7-001.jpg

SEÇİM TİYATROSU: TARIM KREDİ STOKLADI TMO SATIYOR

Tarım Kredi’nin aldığı ve 3 aydır depolarda bekletilen patates ve soğanlar, seçim arefesinde TMO tarafından ucuz bir şekilde zincir marketlere satılmaya başlandı.

tarım Kredi Kooperatifleri’nin yerel seçimlere hazırlık kapsamında Kasım ayında tüccardan aldığı 300 bin ton patates ve 50 bin ton soğanı TMO için aldığı ortaya çıktı. Tarım Kredi’nin aldığı ve 3 aydır depolarda bekletilen patates ve soğanlar, TMO tarafından ucuz bir şekilde zincir marketlere satılmaya başlandı. Fire kaybı ve fiyat farkından kaynaklanan zarar tamamen Hazine tarafından karşılanacak. Tarımdanhaber.com’un haberine göre, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde patates ve soğanda yaşanması muhtemel fiyat artışlarının önüne geçmek için Kasım ayında tüccardan aldığı 300 bin ton patates ve 50 bin ton soğanı TMO için aldığı ortaya çıktı. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin uğrayacağı zarar, görev zararı olarak Hazine’den karşılanamayacağı için, bu alımların TMO üzerinden yapıldığı kaydediliyor. Seçimlere hazırlık kapsamında tüccardan alınan patates ve soğanın tepki çekmemesi için Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla yapıldığı belirtiliyor. Tarım Kredi Kooperatifleri, Kasım ayında doğrudan tüccardan kilosu 18 liradan 300 bin ton patates ve kilosu 9 liradan 50 bin ton da soğan almıştı. Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi, çiftçiden değil doğrudan tüccardan aldığı patates ve soğanın parasını da peşin ödemişti.

Söz konusu patates ve soğanların seçimlerin öncesinde Tarım Kredi Marketlerde satılması ve zararının da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından karşılanması beklenirken durumun öyle olmadığı ortaya çıktı. Tarım Kredi Kooperatifleri’nin bu alımları TMO için yaptığı öğrenilirken, 3 aydır depolarda bekletilen patates ve soğanlar TMO tarafından büyük zincir marketlere ucuz fiyattan satılmaya başlandı. Patateste 8 lira Soğanda 3 lira zarar TMO tarafından büyük zincir marketlere soğan 6 liradan, patates ise 10 liradan satıldığı kaydediliyor. Fire kaybı bir tarafa alış fiyatına göre marketlere patates 8 lira, soğan ise 3 lira zararına satılıyor. Fire kaybı ve düşük fiyattan kaynaklanan zarar, tamamen Hazine tarafından karşılanacak. Diğer yandan ürettiği patates ve soğanı belli periyotlar halinde satan ancak halen elinde patates ve soğanı bulunan çiftçi ise büyük bir darbe yedi. TMO’nun marketlere ucuz patates ve soğan satmasından dolayı çiftçinin de ürünleri elinde kaldı.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar