Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

Murat Sururi ÖZBÜLBÜL

EKONOMİ VE GERÇEKLER

Seccade meselesi

Gözümüz aydın Türkiye''nin deprem ve ekonomik kriz gibi devasa meseleleri varken nur topu gibi bir meselemiz daha oldu ve gündemi işgal etti…

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu''nun katıldığı bir iftar yemeğinden sonra çekilen fotoğrafta yerde serili bir seccadeye basıyor olarak görünmeleri epey bir yaygaraya sebep oldu.

Topa sert giren AKP''li Hamza Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu''nun seccade üzerinde durduğu fotoğrafını paylaşarak, "Ayakkabınız ile bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir" dedi, bak aferin Hamza Bey''e seccadenin ne olduğunu biliyormuş dedirtti.

Hamza Bey tamam seccadenin ne olduğunu biliyor da o seccadeyi yere seren bir Müslümanın namazı bittikten sonra toplayıp ayak altında bırakmaması gerektiğini bilmiyor ya da bilmezden gelip bu durumu istismar etmeye çalışıyor anlaşılan.

Bu arada Müslümanlık, putperestlik değil ki kutsal objeleri olsun, bu manada seccade de kutsal bir obje değil sadece temizlik kültürümüzün bir unsurudur. Herhangi bir sebeple kirlendiyse çamaşır makinesine atar yıkarsın temizlenir olur biter, konuşmaya bile değecek bir mesele değildir aslında.

Buna rağmen Kılıçdaroğlu o bilindik hassasiyeti ve beyefendi nezaketi ile çıktı üzgün olduğunu belirterek özür de diledi ama hâlâ yaygaraya devam edenler var.

Oysa bu ülkede Anayasa, yasalar, hukuk ve ahlak muktedirler tarafından ayaklar altına alınıp çiğneniyor ama bir seccadeye basıldı diye yaygara koparan kişilerin çıtı çıkmıyor.

Yahu Kızılay tüm ahlak kurallarını çiğneyerek deprem zamanı çadır satmış ama ne gam yeter ki bir seccade çiğnenmesin…

Bakın; son olarak adam çıktı Anayasanın okuyan herkesin anlayacağı "bir kişi en fazla iki defa cumhurbaşkanı olabilir" hükmünü ayaklarının altına aldı, paspas yaptı çiğnedi fakat bir seccade çiğnendi diye yaygara koparanlar bırak eleştirmeyi alkışladı bile.

Okurlarıma buradan soruyorum; bile isteye, taammüden Anayasayı, yasaları ve hukukun en temel ilkelerini çiğnemek mi yanlıştır yoksa kazaen bir seccadeye basmak mı?

Yüksek Seçim Kurulu''nun görevi hukuku korumak, yasaları uygulamak olan üyeleri de "emir demiri keser" dedi, bu hukuksuzluğa ve gayrimeşru adaylığa izin verdi.

Hamza Bey hukukun böyle çiğnenmesini, kurumların böyle ayaklar altına alınmasını mesele etmiyor ama kazaen üzerine basılan bir seccade için yaygara koparıyor, artık takdir halkımızın…

Diğer yandan gözünü rant ve oy hırsı bürümüş muktedirler aklı, bilimi, teknolojiyi paspas yapmış, ayaklarının altına almış çiğnemiş, bilim insanlarını dinlememişler sonuçta yaptıkları, yapımına izin verdikleri binalar çökmüş 50 binden fazla yurttaşımız ölmüş, on binlerce yurttaşımız yaralanmış milyona yakın yurttaşımız evsiz barksız, aç açık sokakta kalmış ama en önemli meselemiz kazayla bir seccadenin üzerine basılması, pes yahu.

AKP, Yeniden Refah ve HÜDA PAR cephesi açık açık ''kadın haklarını ayaklarımızın altına alıp paspas yapıp çiğneyeceğiz'' diye bas bas bağırıyor ama tek meselemiz seccadenin üzerine basılması he mi?

Erdoğan çıkıp bir kadın politikacı olan Meral Akşener''i açık açık tehdit ediyor tüm yerleşik teamülleri, ahlak ve nezaket kurallarını alenen çiğniyor ama en önemli sorunumuz seccadeye basılması.

Dahası da var onu da buradan hatırlatayım; üç beş eşkıyadan korkup vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesini gece vakti toparlayıp kaçtınız değil mi? İktidarınız vatan toprağını terk edip bırakıp kaçarak teröristlere çiğnetti ama siz bunu dert etmediniz tek derdiniz aman seccade çiğnenmesin…

Geç bunları geç güzel kardeşim, Türkiye artık eski Türkiye değil kim kimin ne olduğunu ne yapıp ne yapmadığını biliyor "seccade meccade" diyerek hakkı, hukuku, bilimi, ahlakı, nasıl ayaklar altına alıp çiğnediğinizi kimseye unutturamazsınız.

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları