Savunma Sanayii Başkanlığından İsrail ile işbirliği iddialarına ilişkin açıklama geldi

Savunma Sanayii Başkanlığından İsrail ile işbirliği iddialarına ilişkin açıklama geldi
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, İsrail ile savunma sanayisi alanında işbirliği kapsamında hiçbir faaliyetin bulunmadığına yönelik açıklama yaptı.

Ankara'dan gelen son dakika açıklamasıyla, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) İsrail ile hiçbir şekilde savunma sanayii alanında iş birliği içerisinde olmadığını duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanlığı, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de sivilleri, hastaneleri, okulları ve ibadethaneleri hedef alan saldırılarının devam ettiğini hatırlatarak, Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu ve onlara zarar verecek hiçbir faaliyetin içinde olmayacağını belirtti.

Açıklamada, "İsrail’in Gazze’de ayrım gözetmeksizin, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, mülteci kamplarını ve sivilleri hedef alan şiddet eylemleri devam etmektedir. Filistin’in her zaman yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Filistinlilere zarar verecek bir faaliyet icra etmesi veya bu yönde bir faaliyetin içinde olması mümkün değildir. Bu çerçevede Savunma Sanayii Başkanlığı’nın, İsrail ile savunma sanayii alanında iş birliği kapsamında hiçbir faaliyeti bulunmamaktadır" denildi.

SSB'nin bu net açıklaması, Türkiye'nin Filistin'e verdiği destek ve İsrail ile olan ilişkileri göz önünde bulundurarak yapıldığı belirtildi.

TİCARET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığı da haberlerin manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmadığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar