Savcılıktan çok konuşulacak karar: Öcalan'ın ifade özgürlüğü vardır

Savcılıktan çok konuşulacak karar: Öcalan'ın ifade özgürlüğü vardır
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın, İstanbul seçimlerinden önce TRT'ye çıkarılması ve seçimden günler önce Anadolu Ajansı'nın, Öcalan'ın mektubunu servis etmesi üzerine iki kurum hakkında yapılan şikayet hakkında savcılıktan flaş karar.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 'usulsüzlük' iddiaları bulunduğunu söyleyerek seçimlerin yenilenmesine karar vermişti.

23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak tekrar seçimi öncesinde, terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi olan Osman Öcalan'ın TRT Kurdi'ye çıkması tepki görmüştü.

538706-1488974653-001.jpg

SEÇİMDEN GÜNLER ÖNCE YAYINA ÇIKARILMIŞTI

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve yakalama kararı olan Osman Öcalan'ın kamu yayıncısı TRT'de açıklamalarda yapmasını muhalefet "Terörün propagandası" şeklinde tepki verirken, seçimlere üç gün kala Doç. Dr. Ali Kemal Özcan'ın İmralı ziyareti sonrasında Öcalan'ın mektubunun Anadolu Ajansı tarafından kamuoyuna servis edilmesi de gündem olmuştu.

Öcalan'ın söz konusu açıklamalarda, yerel seçimlerde Kürt halkının taraf olmaması ve Ekrem İmamoğlu'na oy atmaması yönündeki çağrısı, muhalefet tarafından "İktidarın seçimi kazanmak için terör propagandasına göz yumması" şeklinde eleştirilere sebep olurken, Ankara Cumhuriyet Savcılığı, TRT ve Anadolu Ajansı hakkında yapılan şikayetleri bugün bir karara bağladı.

"ÖCALAN'IN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VAR"

Savcılık, şikayete ilişkin konu hakkında soruşturmaya yer olmadığını ifade ederken, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın mektubunun Anadolu Ajansı’ndan servis edilmesinin, Öcalanlar’ın ifade özgürlüğü ve basının haber verme özgürlüğü kapsamında kaldığını ifade ederek AA ve TRT'nin yaptıklarının basın özgürlüğü olduğunu söyledi.

sorusturma2.jpg

sorusturma1.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar